Blanka: Naježila sam se zbog Sandre

Sve je u redu, smještaj je zadovoljavajući, ništa posebno, ali imamo sve što nam treba - kazala je Blanka po dolasku u hotel.https://www.hercegovina.info/admin/admin_news/add

Sandru Perković je srela ujutro u hotelu, čestitala joj.

- Rekla mi je: “blago tebi, svoje si već obavila” - prenijela nam je Sandra.

- Joj, naježila sam se kada je uzela zlato jer znam točno kako se osjećala - rekla je Blanka.

Četvrtak je bio dan za lagano razbuđivanje, potom i za trening. U izvidnicu je terena za trening krenuo trener za skokove Bojan Marinović.

- Nisu baš super uvjeti za skakanje, ali dobro će poslužiti. Bit će sve u redu - kazao nam je Blankin otac i trener Joško Vlašić, prenosi slobodna dalmacija.

Danas su na rasporedu kvalifikacije koje bi za Blanku doista trebale biti tek malo ozbiljniji trening. No, opreza nikad ne smije manjkati. I Sandra Perković, sada najbolja Europljanka, jedva se provukla do finala kroz žrvanj jutarnjih bacanja.

- Ja sam naučila ići korak po korak i o finalu još ne želim razmišljati. Vidimo mi prvo što će biti u kvalifikacijama, bit će vremena za finale - kazala je Blanka.
A otac Joško pazi na svaki detalj kako bi nastup njegove kćerke na Euru protekao u najboljem redu.

- Mnogo je toga na što treba paziti. Jako smo visoko i kada je gužva u liftu s 21. se kata spuštamo 15 minuta. Sve ću dobro isplanirati, kada i kako krenuti na kvalifikacije kako bi sve proteklo bezbolno - kazao nam je Joško Vlašić.

Kvalifikacije počinju danas u 10.05 sati. Na Olimpijskom stadionu na Montjuicu postavljena su dva zaletišta tako da će se obje kvalifikacijske skupine odvijati istovremeno, a norma je 192 centimetra. Uz Blanku će nastupiti i druga Hrvatica, mlada Ana Šimić.

P. Smolčić