Blanka na Poljudu preskočila 205 cm i oborila rekord sezone te pokušala oboriti svjetski rekord

Nakon što je na prepunom Poljudu, preskočivši 2.05 centimetara, odnijela pobjedu,   Blanka Vlašić krenula je u rušenje svjetskog rekorda, ali nažalost rušila je ljestvicu podignutu na 2,10 tri puta.

Blanka se natjecanju priključila tek na 188cm, visinu koju je preskočila iz prvog pokušaja. Dodajmo kako su već neke djevojke otpale, poput afričkog dvojca Tsiaeli - Simpson. Još jedna natjecateljica otpala je, tako da će pet najboljih krenuti na visinu 192 centimetra.

Dok su dvije druge djevojke rušile letvicu na visinu od 192cm, Blanka Vlašić je s lakoćom preskočila i tu visinu, zasjevši na prvu mjesto. Najveća konkurentica našoj visašici je Šveđanka Emma Green, koja je jedina preskočila tu visinu. Na koncu, njih dvije će se boriti za prvo mjesto.

195cm Blanka je s lakoćom preskočila iz prve, dok se Šveđanka green po drugi put izvukla u trećem skoku. Sljedeća visina je 200cm. Blanka odmah preskače tu visinu, pa i 202. Green je prvo pogriješila na 200cm pa je preskočila odmah na 202cm, gdje je letvicu dva puta rušila, omogućivši Blanki da osvoji prvo mjesto.

Blanka je potom krenula u rušenje svjetskog rekorda, ali nažalost to joj večeras nije uspjelo u svom rodnom gradu.

Čestitke Blanki i Splitu na prelijepoj večeri koju su nam priuštili.