Blanka je opet zaljubljena!

Znate li koliko je puta Blanka Vlašić preskočila visinu od dva metra? Čak 140 puta! Ovo pitanje i odgovor bitni su iz jednog jako važnog razloga.

U povijesti je, naime, samo jedna visašica bolja od naše Splićanke po ovom kriteriju. Naravno, radi se o svjetskoj rekorderki, Bugarki Stefki Kostadinovoj, koja je čarobnu granicu preskakala nevjerojatnih 195 puta u karijeri. Za usporedbu, treća Kajsa Berquist ima 70 takvih preskoka.

  • AFP
  • 2,00 u Dohi bilo je dovoljno za obranu titule svjetske dvoranske prvakinje
S obzirom na nevjerojatnu lakoću kojom pobjeđuje zadnjih godina, uopće ne sumnjamo da će je svjetska prvakinja uskoro prestići. Unatoč podmetanjima kakvo je doživjela prije nedavnog natjecanja u Dohi. 'Ja da imam pornić?', nije vjerovala slavna Hrvatica.



"Bila sam u šoku. Iako sam znala da je riječ o podvali, ipak mi nije bilo svej­e­dno jer još uvijek nisu bili službeno objavili da na snimci nisam bila ja. Prvo sam pomislila na svoje kod kuće, ali kad sam se čula s bratom i doznala da su oni upoznati s cijelom situacijom, bilo mi je lakše. Trebalo je samo pričekati rasplet. A on se dogodio već dva sata poslije."

  • AFP
  • Šesto svjetsko zlato stiglo u Split: Blanka je bila svjetska juniorska prvakinja 2000. i 2002., svjetska prvakinja na otvorenom 2007. i 2009., svjetska dvoranska prvakinja 2008., a sada je to potvrdila i u Dohi
Tata Joško je već najavio da će odgovorni platiti na sudu zbog ove 'svinjarije', a Blanka se može okrenuti natjecanjima koja je čekaju – EP-u u Barceloni, Dijamantnoj ligi i Kupu kontinenata.

Za sve te izazove, a pogotovo onaj najveći, rušenje Stefkinog rekorda, trebat će joj pomoć najbližih. U Dohi je posebnom zahvalom izdvojila trenera Bojana Marinovića, ali tu je još netko o kome se za sada ne priča glasno.

  • AFP
  • Novo zlato je tu, ma doći će i taj rekord jedanput
"Bojan je sa mnom na svakom natjecanju, velika mi je potpora kao trener i prijatelj. On je jako staložena osoba, u njegovu sam društvu uvijek mirnija. Naš je odnos već pomalo prerastao u bratski. Nažalost, moj osnovni stup u životu i karijeri, moj tata, još uvijek nije došao na red za posvetu. To je zato što za njega čuvam ne­što posebno. On zna na što mislim", rekla je Vlašić za story.hr, a na direktno pitanje je li zaljubljena odgovorila je ovako:

"Uvijek postoji netko blizak mojem srcu, to moju svakodnevicu čini ljepšom." Net.hr