BK Mostar osvojio zlato i dva srebra na Prvenstvu BiH u Kreševu

Dominaciju u svojoj kategoriji Dragan Bošnjak potvrdio je i u brdskom biciklizmu, osvojivši još jedno zlato za BK Mostar u ovoj sezoni. Ovo je Draganu treći naslov državnog prvaka, nakon nedavne obrane prošlogodišnjeg naslova cestovnog prvaka BiH te osvajanja državnog naslova u kronometru. Bošnjak ove sezone ima još jedno državno postolje a to je treće mjesto na brdskom prvenstvu BiH u cestovnom biciklizmu.

Još jedan izuzetan uspjeh ostvario je i Josip Čerkez Bojo koji je nakon odličnih rezultata u cestovnom biciklizmu, potvrdio svoj talent i u brdskom biciklizmu, osvojivši u Kreševu drugo mjesto u kategoriji U-23.

Nakon mjesec dana stanke na biciklističke staze vratio se i Bojan Vego koji, opet se potvrdilo, jedini može parirati trenutno najboljem brdskom biciklistu u BiH, Mariju Kojiću. Vego je u najjačoj kategoriji, Elite, bio srebreni, no nadati se da će Vego uskoro Kojiću skinuti „skalp".

Dobar rezultat je ostvario i Ivo Primorac koji je u kategoriji Elite zauzeo 6. mjesto. Toni Odak je u kategoriji Veterani A bio 5., dok mladi Ivan Cvitković u kategoriji Kadeti nije završio utrku zbog pada u drugom krugu.

„Ovo su fantastični rezultati te još jedna potvrda da Mostar i Hercegovina posjeduju velike potencijale za razvoj vrhunskih biciklista. To se može ostvariti samo je potrebna veća zainteresiranost mjerodavnih institucija kao i sponzora, jer bez ulaganja u ovaj sport, kao i u bilo koji drugi, teško se može doći do vrhunskih rezultata,", izjavio je tajnik BK Mostar Goran Prskalo, zahvalivši tvrtki GumaM koja je svojim angažmanom dala doprinos u ostvarivanju odličnih rezultata Biciklističkog kluba Mostar.