BK Mostar najbolji i na državnom prvenstvu na kronometar

biciklistički klub Mostar
Nakon što su nedavno osvojili državno cestovno prvenstvo koje je voženo u Bužimu u najjačim kategorijama, Elite i U-23, proteklog su se vikenda popeli na najviša postolja na državnom cestovnom prvenstvu na kronometar koje je održano u Banjoj Luci.

Josip Čerket nakon 3. mjesta na državnom prvenstvu u Bužimu, u Banjoj Luci je postao državni prvak na kronometar u U-23 kategoriji, dok je njegov klupski kolega Mujo Kurtović osvojio drugo mjesto.

Na žalost, zbog neodgodivih obveza, na prvenstvu nije sudjelovao aktualni cestovni prvak BiH Đulaga Trejić, ali je boje „Mostaraca" u najjačoj Elite kategoriji, više nego dostojno, obranio Dragutin Bošnjak koji je postao državni doprvak što je fantastičan uspjeh s obzirom da je prošle godine Bošnjak na državnim prvenstvima vozio u kategorijama Veterani u kojima je bio i najbolji.

"Skoro je pa nevjerojatno da klub, koji tek postoji tri godine, ima već niz osvojenih državnih prvenstava te postiže zapažene rezultate u regiji. U Mostaru i Hercegovini biciklizam je tek u povojima a već smo na vrhu u našoj državi. Nadamo se kako će naše rezultate prepoznati i mjerodavne institucije te gospodarstvenici, kao što je tvrtka GumaM, te ćemo zajedno sudjelovati u stvarenju najboljih sportskih rezultata na međunarodnoj sceni jer kako sada stvari stoje, imamo kvalitetu da nastupimo na jačoj međunarodnoj sceni,a vjerujemo kako ni olimpijske igre nisu daleko - priopćili su iz BK Mostara