FOTO  Biciklistički državni naslov nakon 64 godine opet u Mostaru

Naime, zadnji biciklistički državni naslov Mostaru je 1948. godine donio Marko Zovko koji je bio tada najbrži na cestovnoj utrci od Sarajeva do Mostara

Vego je do naslova stigao pobjedom u zadnjoj utrci Škoda XC lige održanoj u nedjelju u Banjoj Luci, a ukupno je slavio u tri od ukupno pet utrke te lige.

Još jedan član Biciklističkog kluba Mostar ostvario je dobre rezultate na u utrci u Banjoj Luci, a riječ je o Josipu Čuljku koji je u kategoriji kadeti osvojio treće mjesto. Na žalost, nije se uspio domoći postolja u ukupnom poretku, no njegovi rezultati, posebice 3. mjesto na Državnom prvenstvu BiH te 14. mjesto na MTB maraton utrci Svjetskog kupa u Istri, govore da će se to tom mladom momku još dosta toga pozitivno čuti.

"Sretni smo i zadovoljni zbog rezultata naših članova ove sezone. Uopće se nismo nadali velikim uspjesima s obzirom da je ovo Biciklističkom klubu Mostar prva natjecateljska sezona, Želja nam je bila da kroz prvu sezonu samo stječemo iskustvo no na kraju se pokazalo da su vozači BK Mostar biciklisti više nego ravnopravni s ostalim biciklistima iz BiH", kazao je predsjednik BK Mostar Toni Zorić, napomenuvši kako je mostarski klub ove sezone dao i dva MTB reprezentativca (Ivo i Nikola Primorac) koji su branili boje BiH na Salcano Cupu.

Također je napomenuo da je ove godine BK Mostar imao uspjeha i u cestovnim utrkama tako da je Dragan Bošnjak u kategoriji veterana slavio u prvoj utrci državnog prvenstva u Cazinu Bošnjak je, inače, bio uspješan ove sezone u i brdskom biciklizmu osvojivši drugo mjesto u kategoriji veterana na Državnom prvenstvu BiH.

Ono što slijedi za članove Biciklističkog kluba Mostara jeste sudjelovanje krajem ovog mjeseca na međunarodnoj etapnoj utrci Ol Istria MTB Tour te MTB maraton Parenzana Cannondale koji se boduje za Svjetsko prvenstvo.