FOTO  Biciklistička karavana prijateljstva stigla u Vukovar - 01.05.2015

biciklističk utrka, biciklistički klub Mostar, Biciklistički ultramaraton Vukovar - Dubrovnik

Karavanu su ispred gradskog poglavarstva dočekali predstavnici lokalne vlasti nakon čega su biciklisti otišli odati počast na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata te na Ovčari gdje su ispred spomenika na tom mjestu upalili svijeće.

Karavana završava sutra, odlaskom na obilježavanje 24. godišnjice od ubojstva 12 hrvatskih redarstvenika u Borovu selu.

Karavanu organizira Biciklistički klub Mostar i Udruga za promociju biciklizma "Hercegovina Bike", a na put je ove godine krenulo 25 biciklista iz Mostara, Čitluka, Širokog Brijega, Žepča, Županje i Vukovara. Najstariji sudionik karavane ima 10 godine, a u njoj sudjeluju i tri žene.

Biciklističkom karavanom žele se unaprijediti prijateljski odnosi između BiH i Hrvatske, kao i Grada Mostara i Grada Vukovara, te se želi odati počast svim stradalima u BiH i Hrvatskoj, posebice u Vukovaru, ističu organizatori.

Pokrovitelji ovogodišnje biciklističke karavane su i gradovi Mostar, Vukovar i Županja, zatim općine Kiseljak i Žepče, te Sportski savez Grada Mostara.

Karavanu su još pomogli: GumaM, Euroherc osiguranje,Keš d.o.o, Restoran „Karting klub", MM TT, Hotel „Mepas", Tržni centar "Mepas Mall", Hercegovina Vino, Agrokor-Zagreb d.o.o., Bernina, CandyMix, Cvjećarna „Maslina", Zoom d.o.o, Svadbeni salon "Astoria", Oil-AC, Energy Comerce i Mario Leko.