Biciklisti iz Kragujevca krenuli put Mostara

biciklisti

... se održava 12. godinu zaredom, a u kojoj sudjeluju i osobe s invaliditetom.

U ovom maratonskom pohodu sudjeluju biciklisti kluba Radnički, rekreativci i slabovidne osobe, koji će voziti 420 kilometara, u četiri etape, kako bi 26. srpnja stigli u Mostar.

Biciklisti će voziti na relaciji Kragujevac-Užice-Višegrad-Sarajevo-Mostar Organizator ovog tandem-biciklističkog maratona je Paraolimpijskim akademija "Junior," a pokrovitelji su Ambasada BiH u Srbiji, gradovi Kragujevac i Mostar.

Glavni tajnik akademije Junior Goran Nikolić u izjavi Tanjugu je rekao da je cilj biciklističkog maratona unapređenje prekogranične suradnje. Za 11 godina maratonskih pohoda na relaciji Kragujevac-Užice-Višegrad-Sarajevo-Mostar, tandem biciklisti su pokrenuli brojne inicijatve koje su dale doprinos obnavljanju prekogranične regionalne suradnje i pokretanje niza projekata od izuzetnog značaja za položaj osoba s invaliditetom koji su u našoj regiji znatno zastupljena populacija, rekao je Nikolić.

Među sudionicima maratona je i rekreativni biciklist Miroslav Aksentijević koji je rekao da je godinama kamerom snimao taj maraton, a da od prošle godine i vozi bicikl. Ovo je most prijateljstva između Kragujevca i svih gradova kroz koje prolazimo, most koji zbližava i spaja ljude, rekao je Aksentijević. Tandem biciklisti će u Mostaru prisustvovati manifestaciji skakanja sa Starog mosta u Mostaru.

FENA

Foto: e-sumadija