Barakude nadigrali Srbiju i plasirali se u finale EP

Prva četvrtina

Udarac Samira Baraća iz daljine zaustavio je Slobodan Soro, ali Damir Burić prihvatio je odbijenu loptu i prebacio ju preko srbijanskog vratara. Andrija Prlainović je u sljedećem napadu "naletio" na Josipa Pavića, u ogled smo krenuli s 1:0 i odličnom obranom.

Srbi su iskoristili prvu prigodu s igračem više te izjednačili. Isključen je Burić, Udovičić je lijepo u sredini ugledao Slobodana Nikića, a on je smireno postigao svoj deveti zgoditak na ovome prvenstvu.

Zicer je srbijanskim vaterpolistima "skinuo" Josip Pavić, a napadači su tu obranu iskoristili povevši pogotkom Mihe Boškovića iz peterca. Izborio ga je Nikša Dobud.

Josip Pavić ponovno je krenuo fantastično! Obranio je sada opasan pokušaj najopasnijeg i najefikasnijeg (17 golova) srbijanskog igrača, Vanje Udovičića.

Druga četvrtina

Sprintovi u prvom poluvremenu otišli su na hrvatsku stranu; ovoga puta Sukno je bio brži od Mitrovića, a u nastavku akcije Maro Joković silovito "probušio" Slobodana Sora za hrvatskih 3:1!

Neopreznost u hrvatskoj obrani rezultirala je smanjenjem razlike. Udovičić je pobjegao braniču i lako poentirao pokraj nemoćnog Pavića.

Ispala je ponovno hrvatska obrana i to na isti način kao i pri prvome pogotku. Udovičić je na centarskoj poziciji uposlio Pijetlovića, a on lijepo prevario Pavića.

Paulo Obradović šutom izvana pogodio je za novo hrvatsko vodstvo. Na prvenstvu sada ima postotak realizacije - 100 %. No, odmah u sljedećem napadu Živko Gocić materijalizirao je hrvatsko isključenje, semafor pokazuje 4:4.

Drugi gol Miha Boškovića iz četiri pokušaja, Hrvatska vodi s 5:4.

Istovremeno isključenje Boškovića i Hinića iskoristili su Srbi (Rađen) i rezultat je ponovno izjednačen.

Nakon dugo vijećanja, Damiru Buriću priznat je pogodak za 6:5! Pucao je iz daljine, Soro obranio, ali lopta ga je preletjela i završila iza crte.

Treća četvrtina

Sukno je ponovno Hrvatskoj omogućio prvi napad, ali Dobudu je suđen prekršaj. U nastavku Pavić ponovno brani odličan pokušaj Udovičića.

Nismo iskoristili isključenje jednog srbijanskog igrača, ali Joković je iz igre zato povećao razliku. Lopta je dugo kružila i na koncu bila prebačena na krilo, a tamo ju je sjajno u gol zavukao Jugov vaterpolist.

Rađen je lobom pokušao iznenaditi Pavića, ali njegov je pokušaj otišao daleko iznad gola. Napad kasnije, Hinić je okušao "šrajbu", no Soro je bio na mjestu.

Tek što smo se odvojili na dva razlike, Živko Gocić ponovno je smanjio nakon isključenja Bušlje.

Kakva utakmica! Dobud je prvo promašio zicer pred Sorom, zatim je Burić zabio, ali pogodak mu je poništen jer je ušao u nedozvoljeni prostor (dva metra), a Srbi su zatim u kontranapadu iz čiste situacije - pogodili vratnicu.

Šutom izvana izjednačio je Filip Filipović. Bit će tijesno.

Srbijanska "osmica" Milan Aleksić kažnjen je izlaskom iz igre na dvadeset sekundi, a hrvatska "osmica" iskoristila njegovo isključenje iz s tri metra zabio za povratak na pogodak prednosti.

U posljednjim trenucima četvrtine imali su izabranici Dejana Udovičića sjajnu prigodu s igračem više, ali nesavladiv je bio Josip Pavić.

Četvrta četvrtina

Četvrti put Hrvatska je dobila prvi napad. Najbrži je bio Maro Joković.

Mijenjali su Srbi misleći da imaju loptu, ali Obradović je u sjajnoj poklonjenoj situaciji s igračem više ispustio loptu. Kaznili su to Srbi poslije isključenja Bušlje, Gocić je zabio svoj treći gol na ovoj utakmici.

Petar Muslim zabio je s igračem više (realizacija 3/6), ponovno vodimo.

Vrlo bitna obrana Josipa Pavića nešto više od tri minute prije kraja!

Stefan Mitrović nakon lijepe akcije s igračem više poravnao je rezultat. Ponovno je sve na početku.

Promašili smo situaciju s igračem više, do kraja je ostala minuta.

Time-out Ratka Rudića ipak nije urodio plodom, Muslim je pogodio blok s igračem više, ali lopta je ostala u našem posjedu. Burić je u nastavku fantastično izborio peterac, a Bošković ga - pogodio.

Pet sekundi prije kraja Srbija je u bazen poslala - sedam igrača. Sudac je morao izbrojati igrače, vrijeme je isteklo, ali sve se moralo ponoviti. U posljednjim trenucima isključen je Dobud, ali dvije sekunde prije kraja srbijanski udarac obranio je Pavić, Hrvatska je u finalu!

HRVATSKA--SRBIJA 10:9 (2:1, 4:4, 2:2, 2:2)

Europsko prvenstvo 2010., Zagreb, Športski park Mladosti

Suci: Sergei Naumov (Rusija), Sergio Borrell (Španjolska)

Srbija: Soro, Avramović, Gocić, V. Udovičić, Vapenski, Pijetlović, Nikić, Aleksić, Raden, Filipović. Izbornik: Dejan Udovičić.

Hrvatska: Pavić, Burić, Bošković, Dobud, Joković, Muslim, Karač, Bušlje, Sukno, Barać, Hinić, Obradović, Buljubašić. Izbornik: Ratko Rudić.

Antonija Pavlić/www.hrsport.net