AUDIO: Ivan Dodig najavio napad na TOP 50

Ova doskočica smišljena je prilikom ulaska Ivana Dodiga među 100 najboljih na ATP listi, gdje je već poduže vrijeme Marin Čilić, a njezin rok trajanja bit će čini se jako dug, jer je jutros (7. veljače) Ivan Dodig 60. igrač na svijetu.Lijepa dodatna nagrada za osvajača Zagreb Indoors turnira, njegovog prvog ATP naslova u karijeri.

Najbolji ranking karijere zaslužio je mukotrpnim radom i sve boljim igrama u zadnje vrijeme. Ne zaboravimo da je na nedavno završenom Australian Openu jedini dobio set protiv trijumfalnog osvajača Novaka Đokovića. Svi koji su sumnjali da je to bila slučajnost i da je Đoković tek malo popustio Međugorcu, pa je ovaj postigao ono što nisu mogli ni Murray ni Federer ni Berdych, prošli su tjedan u Zagrebu mogli vidjeti Dodiga na djelu.

Munjevit, napadački orjentiran, sigurnog servisa, Ivan je pomeo konkurenciju, svladavši pritom uvijek na tvrdoj podlozi nemilosrdnog Ivana Ljubičića, neugodnog i vižljastog Guillerma Garciu Lopeza, te na kraju, u finalu, čvrstog Michaela Berrera.

Baš kao i Marin Čilić prošle godine (također svladao Berrera u finalu) sigurno je Dodig brodio turnirom i izmamio simpatije zagrebačke publike i doveo svoje Međugorce do oduševljenja.

Za RDV  je najavio još bolje igre, napad na turnire predstojeće američke turneje i ulazak u Top 50. Sada ima bolji ranking, koji mu garantira da ga u prvim kolima više neće dočekivati oni najbolji, pa će moći mirnije planirati turnire. Nadamo se s odličnim rezultatima.

I naravno, radujmo se istima - i uvijek rado citirajmo onu foru sa Britancima i Međugorcima.

Ili o Britancima i Mostarcima.

Jer, ako niste znali, i Dodig i Čilić su, a to cijeli svijet čita u njihovim biografijama, rođeni u Mostaru