ATP Ženeva: Čilić izgubio još jedno finale

Marin Čilić, Marin Draganja, Davis cup, Marin Čilić, Željko Krajan, tenis, tenis, Marin Čilić, Andy Murray, ATP Peking, Marin Čilić, moskva, tenis, Davis cup, Srbija, Hrvatska zemlja, tenis, masters, London, skupina, Marin Čilić, masters, Marin Čilić, tenis, sportaš godine, Marin Čilić, Australian Open, otkaz i otpust, Marin Čilić, ATP ljestvica, Borna Ćorić, tenis, Marin Čilić, Marin Čilić, Marin Čilić, Stuttgart, Marin Čilić, tenisač, Marin Čilić, wimbledon 2014, Marin Čilić, tenisač, tenis, Wimbledon, Marin Čilić, ATP, Marin Čilić, US Open, tenis, Marin Čilić, US Open, Marin Čilić, tenis, Marin Čilić, Ivo Karlović, Borna Ćorić, tenis, Marin Čilić, Marin Čilić, Goran Ivanišević, Borna Ćorić, Marin Čilić, Ivan Dodig, ATP, Australian Open, Marin Čilić, Marin Čilić, tenisač, tenis, hrvatski teniseri, tenisač, Marin Čilić, ATP Marseille, Marin Čilić, tenis, ATP Marseille, Marin Čilić, Davis cup, tenis, Marin Čilić, Borna Ćorić, ATP Masters
Dvoboj dvaju Grand Slam pobjednika trajao je dva sata, a nažalost pobjeda je otišla na stranu domaćeg tenisača koji je tako po prvi put u karijeri osvojio neki turnir u domovini premda mu je ovo bilo 23. finale u karijeri. Čilić je u drugom setu imao 'break' i servis sa set, a potom u trinaestoj igri čak pet set lopti no sve je prilike propustio.

Švicarac je bolje otvorio meč i u trećoj igri je došao do 'breaka', a potom je poveo 3-1 i prednost sačuvao do kraja seta za vodstvo 6-4. Drugi set je otvorio Čilić osvojivši servis, a potom je imao break loptu za 2-0, no Wawrinka je sačuvao svoj početni udarac. No, kada je ponovo došao na servis Wawrinka se nije uspio obraniti i Marin je načinio 'break' za vodstvo 3-1. Kod 5-4 je servirao za set. Imao je 30-30 i izjednačenje, no Švicarac je odigrao dva sjajna poena za 'break' i izjednačenje 5-5. U nastavku su oba tenisača obranila svoje servise za 6-6 i odlazak u trinaestu igru. Čilić je sjajno ušao u 'tie-break'. S dva mini 'breaka' je poveo 3-0, no Wawrinka se vraća na 4-4 i 5-5. Čilić je u nastavku imao pet set lopti, dok je Wawrinka imao dvije meč lopte pri čemu je drugu iskoristio.

Bio je to njihov 12. međusobni dvoboj i deseta Wawrinkina pobjeda pri čemu šesta u nizu. Wawrinka je bio bolji i u sva tri prethodna dvoboja na zemljanoj podlozi, a Čiliću je pripao jedini finale u kojem su se sastali, onaj u Chennaiju 2010. godine. Marin je posljednju pobjedu nad aktualnim osvajačem Roland Garrosa ostvario na Australian Openu 2010.

Wawrinka je slavljem u Ženevi stigao do 14. naslova u karijeri u svom 23. finalu. Zanimljivo, u posljednjih deset finala Švicarac ima stopostotni učinak, a posljednji put je u meču za trofej poražen još 2013. godine na travi u 's-Hertogenboschu.

Čiliću je ovo bilo 25. finale i 11. poraz pri čemu drugi ove godine nakon što je izgubio od Australca Nicka Kyrgiosa u Marseilleu.

Nažalost, bez naslova je ostao je Mate Pavić na turniru parova u Nici. Pavić i Novozelanđanin Michael Venus su izgubili od Kolumbijaca Juana Cabala i Roberta Faraha 6-4, 4-6, 8-10.

Hina