ATP Basel: Čilić izgubio od Nadala

Marin Čilić, umag, Marin Čilić, ATP, suspenzija, Pariz, Marin Čilić, tenis, ATP Zagreb, tenis, ATP Zagreb, Marin Čilić, ATP Delray Beach, Marin Čilić, tenis, Marin Čilić, ATP Barcelona, Marin Čilić, Marin Čilić, Roland Garros, tenis, Ivan Dodig, Marin Čilić, Wimbledon, tenis, Marin Čilić, tenis, Novak Đoković, Marin Čilić, umag, tenis, Marin Čilić, US Open, tenis, ATP, Marin Čilić, tenis, tenis, tenisač, Marin Čilić, ATP Basel, Marin Čilić, ATP Ženeva , Marin Čilić, tenis, tenisač
Tako je najbolji hrvatski tenisač i dalje bez pobjede nad igračem iz društva Top 10 u ovoj sezoni, iako je sve do sredine drugog seta bio na najboljem putu da zaustavi taj negativni niz u srazovima s najboljim svjetskim igračima (0-10 od prošlogodišnjeg trijumfa na US Openu). Naime, Čilić je vodio 6-4, 2-0 i potpuno kontrolirao događaje na terenu.

No, tada je uslijedio neobjašnjiv pad. Nestalo je sigurnosti i preciznosti na prvom servisu, a time su se u Čilićevu igru uvukle brojne neforsirane pogreške. Od sljedećih devet gemova Nadal je osvojio osam, izjednačio stanje u setovima i poveo 2-0 u odlučujućem setu.

Posljednju priliku za povratak Marin je propustio u četvrtom gemu trećeg seta, kada je s dvije neforsirane pogreške pomogao Nadalu u spašavanju dvije break-lopte (15-40). Španjolac je takvu pomoć objeručke prihvatio i do kraja meča više nije dopustio Čiliću sličnu priliku.

Bila je to Nadalova treća pobjeda u četvrtom dvoboju s Čilićem, kojom je nadmašio svoj prošlogodišnji rezultat u Baselu, kad ga je u četvrtfinalu zaustavio Borna Ćorić.

Hina