ATP Basel: Čilić bolji od Ćorića

Marin Čilić, US Open, Kei Nishikori, Međugorje, Marin Čilić, Wimbledon, tenis, US Open, Marin Čilić, Međugorje, doček, Marin Čilić, tenis, tenis, Marin Čilić, ATP Basel, Ivo Karlović, Borna Ćorić, Marin Čilić, Wimbledon, Marin Čilić, tenis, Marin Čilić, Goran Ivanišević, Marin Čilić, Marin Čilić, ATP Basel, Borna Ćorić
U dvoboju dvojice najboljih hrvatskih tenisača, odigranom u 2. kolu ATP turnira u Baselu, Marin Čilić je po peti put u isto toliko mečeva bio bolji od Borne Ćorića svladavši ga sa 6-3, 3-6, 6-3 nakon dva sata igre.

Bio je to treći ovogodišnji dvoboj kolega iz Davis Cup reprezentacije, a i ovaj je završio po istom scenariju kao prethodna dva koja su Marin i Borna odigrali u Rotterdamu i Acapulcu, u kojima je Čilić osvajao prvi i treći set. Četvrtom tenisaču svijeta je za osvajanje prvog seta dovoljan bio 'break' do kojeg je stigao u četvrtom gemu.

Ćorić je odgovorio 'breakom' za vodstvo 4-2 u drugom setu, što mu je bilo dovoljno da meč odvede u odlučujući, treći set.

I u njemu je odlučio jedan 'break', a Čilić je do njega stigao u osmom gemu, kad je na 30-40, nakon dugačke izmjene udaraca, pogodio neobranjivu bekend dijagonalu. Servirajući za pobjedu Marin je Borni prepustio jedan poen.

Za mjesto u polufinalu branitelj prošlogodišnjeg naslova u Baselu igrat će protiv mađarskog kvalifikanta Martona Fucsovicsa kojemu je Argentinac Leonardo Mayer predao meč 2. kola nakon samo tri odigrana gema.

ATP Basel - 2. kolo:

Juan Martin del Potro (Arg/4) - Julien Benneteau (Fra) 6-4, 6-4

Marton Fucsovics (Mađ) - Leonardo Mayer (Arg) 3-0, predaja

MARIN ČILIĆ (HRV/2) - BORNA ĆORIĆ (HRV) 6-3, 3-6, 6-3