Analiza muškog dijela ždrijeba posljednjeg Grand Slama sezone: US Open!

Ivo Karlović

"Div sa Šalate" posljednjih mjeseci ne briljira, no nadu može tražiti u činjenici da je posljednji turnir, onaj u Cincinnatiju odigrao veoma dobro te je napokon spojio dvije pobjede prije ispadanja od Kyrgiosa rezultatom 2:1 u setovima. Protivnik u prvom kolu bit će mu domaći igrač, BJORN Fratangelo koji je rangiran 129. na ATP rang listi. Amerikanac u posljednje vrijeme ne može pronaći optimalnu formu te se čini kao idealan protivnik u prvom kolu Grand Slama. U slučaju pobjede ide na boljeg iz susreta Mannarino/Berankis dok će u trećem kolu, bude li sve prema očekivanjima, igrati protiv Austrijanca Dominica Thiema.

Borna Ćorić

Najveća nada hrvatskog muškog tenisa bila je aktivna proteklog tjedna gdje je u polufinalu ATP 250 u Winston Salemu Ćorić izgubio od njemačkog tenisača Struffa rezultatom 6:4 7:6. Ždrijeb u New Yorku nije mu bio posebno naklonjen s obzirom da će u prvom kolu igrati protiv Čeha Veselog dok će ga u drugom kolu čekati bolji iz susreta King/A. Zverev. Ćorić je već četiri puta igrao s Čehom te ima bolji međusobni omjer s obzirom da je tri puta slavio, no Čeh je pobijedio u posljednjem meču. Jedini meč koji su odigrali na tvrdoj podlozi, dobio je hrvatski reket broj tri.

Marin Čilić

Finalist ovogodišnjeg Wimbledona, pobjednik US Opena otprije tri godine te peti nositelj turnira, nema lagan zadatak. Nakon dužeg izbivanja s terena zbog ozljede aduktora, Međugorčanin dolazi na posljednji Grand Slam sezone bez ijednog službenog meča na tvrdoj podlozi. Protivnik u prvom kolu biti će mu Francuz Gilles Simon s kojim Čilić nema pozitivna iskustva s obzirom da je uspio pobijediti tek jednom u dosadašnjih šest mečeva. Čilićeva jedina pobjeda datira iz 2014. kada je upravo na putu do svoje jedine Grand Slam titule slavio protiv Francuza u četvrtfinalu rezultatom 3:2 u setovima. Drugo kolo donosi mu (na papiru) nešto lakši zadatak u obliku pobjednika susreta Sela/Eubanks(WC), ali treće kolo ne izgleda nimalo lagano s obzirom da bi mogao igrati protiv 25. nositelja turnira, Rusa Karena Khachanova. Ukoliko sve bude išlo prema očekivanjima za nositelje, Čilić bi se u 4. kolu trebao sučeliti s Amerikancem Johnom Isnerom dok bi ga u potencijalnom četvrtfinalu čekao Alexander Zverev.

 

HERCEGOVINA.INFO