Aleksandar Aco Golo: Ja sam obukao 1992 godine jedan dres i dan danas trčim u njemu

U svojoj karijeri istrčao je mnoge maratone, a evo što o njima, te o svojim planovima za naš portal HERCEGOVINA.info kaže Golo.

Kao prvo što ovih dana radi naš poznati maratonac?

Radim svoj redoviti posao u Aluminiju na ćelijama, a večeras ću malo odtrčat na Rašku goru i nazad.

Iako je iza vas puno istrčanih možete li nabrojati maratone koje ste istrčali?

U konkurenciji sam trčao Zagrebački, Plitvički, Sljemenski i Pariški maraton(42.195m), zatim polumaratone: Zadar,Vrgorac, Fužine, Žumberak, Buzet, Nin, Osijek i Knin, ultramaratone: Zagreb-Čazma 60km i Biograd n/m -Knin 90km. Sam sam istrčao slijedeće ultramaratone: Međugorje-Split 150km, Mostar -Split 150km, Mostar-Knin 200km nekoliko puta,Dubrovnik- Čapljina 120km, Sinj-Rama 120km, Mostar-Banjaluka 250km, Rotimlja-Skopje 600km, Međugorje-Bleiburg 650km, Ravno-Zgreb-Nova Bila 1600km, Mostar-Knin-Čavoglave 250km, Široki brijeg-Zagreb 500km, Široki brijeg-Udbina 300km i Mostar-Sarajevo-Tuzla-Banjaluka 500km.

Možete li neki od tih maratona izdvojiti kao poseban?

Poseban mi je bio ultramaraton od Rotimlje do Skopja u povodu tragične pogibije makedonskog predsjednika Borisa Trajkovskog

Kako se u današnje vrijeme osjeća čovjek, razvojačeni branitelj koji je istrčao veliki broj maratona u čast Domovinskom ratu?

Osjećam se dobro, a najbolje kad trčim i ne bih se bavio dnevnom politikom. Ja sam obukao 1992 godine jedan dres i dan danas trčim u njemu. Ponosan sam što sam bio pripadnik Druge Gardijske Brigade HVO-a.

Imate li u skoro vrijeme u planu neki novi maraton?

U planu imam više maratona, a kada dođe vrijeme za njih javnost i vaši čitatelji će biti obavješteni.

Poruka našim čitateljima od najvećeg maratonca na našim prostorima?

Sve što poželiš ako si jako uporan i ne odustaješ od toga ostvariti će ti se, ali ne preko noći jer za sve treba vremena.

HERCEGOVINA.info