Albert Pehar: Ponosan sam na emisije Sprint i Portret prvaka

magazin sprint , albert pehar, albert pehar, naša tv, Portret prvaka, sprint

Popularni Berta već dvadesetak godina radi sportske emisije  na različitim TV postajama, i to je i više nego dobar razlog za razgovor na temu sport i novinarstvo.

Za početak nam reci kada si počeo raditi kao sportski novinar? Što te je potaklo da se baviš sportskim novinarstvom?

"Što me je potaklo da se počnem baviti sportskim novinarstvom? Ja sam se bavio nogometom, igrao sam za čitlučko Brotnjo i Ljubuški u sklopu prvenstva H-B. Igrao sam na malonogometnim turnirima, tako da sam oduvijek vezan za sport. U trenutku kad sam se trebao odlučiti, nogomet ili fakultet , izabrao sam nauku, jer u nogometu nisam vidio budućnost, nisam bio na razini kako bi mogao ostvariti neku karijeru. I onda dolazi učiteljski posao pa sportsko novinarstvo".

Radio si na mnogo projekata, pa možeš li nam nabrojati neke od njih?

"Moji projekti počinju na Hercegovačkoj TV u sklopu emisije Sportski magazin. Tada sam radio neke rubrike i animirao gledatelje kroz nagradne igre. Tada sam  radio i reportaže, a posebno sam ponosan na reportaže o Brotnju i Gradnićima odakle su moji korijeni. U posljednje dvije godine radeći na Našoj TV ponosan sam na emisiju Sprint i aktualni Portret prvaka".

Ima li neka emisija za koju možeš reći da ti je najdraža?

"Mogu izdvojiti dvije emisije, na Hercegovačkoj TV kada mi je gost bio legendarni trener Miroslav Ćiro Blažević, a na Našoj TV izdvajam gostovanje aktualnog trenera Zrinjskog Blaža Bake Sliškovića kada su plemići osvojili peti naslov, a Bakin je to bio prvi trofej".

Prigodom snimanja tih emisija sigurno je bilo i nekih šaljivih scena. Možeš li sa našim čitateljima podijeliti neke?

"Jednom kad mi je na Hercegovačkoj TV gost bio nekadašnji vratar Zrinjskoga Ivica Matas, i za vrijeme gostovanja znajući da ja nisam u kadru počnem praviti grimase, a Matasu bilo neugodno, kontajući da sve ide u eter, ali sam to mogao uraditi jer sam Matasa privatno poznavao. Da ne govorim o staroj novinarskoj fori, kada je vruće i snimaš najave , gore košulja a dole kupaće i japanke".

Kako vidimo veoma si aktivan i kao sportaš?

"Igram redovito nogomet i basket. Nastupam za ekipu veterana Mostara koja bilježi dobre rezultate. A portalu Hercegovina info zahvaljujem što uvijek objavite rezultate mostarske ekipe veterana".

Osim što si sportski novinar, radiš i u školi. Kako uspijevaš sve uskladiti?

"U školi radim od 1995. a na TV od 1999.,  što znači da sam skoro 20 godina na dvije fronte. Nije lako uskladiti,  ali ako nešto voliš, a volim obe profesije, sve se stigne. Važno se samo organizirati"!

Što Berta radi u slobodno vrijeme, ako ga uopće ima?

"Već sam rekao da u slobodno vrijeme igram nogomet i basket, volim šetati po gradu i često idem na Trimušu. Provodim što više vremena s obitelji, jer radeći na dva posla nekad im uskratim svoju nazočnost".

Za kraj neka poruka našim čitateljima?

"Što poručiti ljudima u ovo teško vrijeme, kada svi imamo dosta borbi kroz život. Mislite pozitivno, bavite se sportom i čuvajte svoju obitelj, jer je obitelj temelj svega. Svi prođemo kroz krize u životu, a najvažnije je u svemu tome ne izgubiti obraz i poštenje, zaboraviti ružno i nadati se lijepom".

HERCEGOVINA.info