Zvonimir Kožulj strijelac za pobjedu Hajduka nad Žalgirisom

Zvonimir Kožulj, Hajduk, Zvonimir Kožulj, NK Hajduk, Hajduk
Strijelci novaci, pojačanja! Dobra vijest. U redovima Žalgirisa i dojučerašnji splitovac Slavko Blagojević.

Počelo je vatreno, splitski "crveno-plavi" su kratko izveli korner na lijevoj strani, Maganto i Mujan su razmijenili loptu i onda je Maganto iznenada, iz koljena, kao iz praćke s vrška kaznenog prostora iskosa slijeva odapeo u suprotne rašlje! Čarobno i magično od Maganta. Nije valjda odmah ispucao kvotu za ovu godinu?! Šalu na stranu, ali to ne može svatko izvesti... Predivno, efektno, kao zeca iz šešira da je izvadio, eurogol štonobisereklo - 1:0.

Žalgiris je poravnao u 58. minuti iz brze kontraakcije po desnom krilu, prošao je Lukša, Ćosić nije stigao, potekla je akcija i kontra Litavaca, ubačaj paralelno s golom što ga je ispratio Andrija Kaluđerović, bivši igrač Crvene zvezde i Thuna i zabio loptu u mrežu, hajduci nisu stigli spriječiti.

U 63. minuti Sušić je u priliku izbacio Vlašića, koji je iskosa s desne strane pucajući pogodio suprotnu vratnicu. Dobra akcija i zrno pegule.

Velika šansa za Hajduk i u 67. minuti, iz skraćenog kornera ubačaj Kožulja na drugu vratnicu Jefferson nije uspio poentirati, nije se "dogovorio sam sa sobom" hoće li loptu sa tri metra ubaciti u praznu mrežu nogom ili glavom, proletjela mu je pred nosom.

Opet Hajduk i opet ništa, u 73. minuti, sad su to bile dvije minijature, Sušića po lijevom krilu, pa Vlašića na dodanu loptu od Sušića unutar kaznenog prostora. Vlašić je u hipu servirao Gueyeu čistu šansu, a Senegalac sa šest metara umjesto u nečuvanu mrežu i 2:1, loptu koja mu je doduše odskočila od trave u odsudnom trenutku, poslao je visoko preko gola.

I onda 85. minuta donosi vodstvo Hajduka, Zvone Kožulj, pa da, zolja s mostarskog Bijelog Polja! Duga akcija Hajduka razbila se o zid Žalgirisa, ali je Kožulj rekuperao loptu, okrenuo se na desnoj strani i iz okreta iznenada šutirao, s ruba kaznenog prostora u suprotnji donji desni vratarev kut - 2:1!

Imao je i Žalgiris prigoda, prije i kasnije, obrana Hajduka nije bila najčvršća, ali pobjeda je zaslužena.

Slobodna Dalmacija