Zvonimir Kožulj: Nisam našao zajednički jezik sa Zrinjskim, premda nisam ništa tražio

Zvonimir je u Široki Brijeg došao iz Zrinjskog koji je ovim transferom puno izgubio, dok je Široki dobio izvanrednog mladog nogometaša pred kojim je sjajna karijera. Popričali smo sa Zvonimirom o svemu, pa evo što on kaže za naš poratal.

Kao prvo kako si i kada počeo sa nogometom?

Počeo sam sa 7 godina u školi nogometa koju je vodio trener Vladimir Skočajic poznatiji kao Taramba. Kao i svaki dječak imao sam želju da treniram nogomet, i  tako sam počeo.

Kako teče karijera Zvonimira Kožulja, da li si ti zadovoljan?

Pa dosta sam zadovoljan, igram trenutno za juniore u borbi smo za dvostruku krunu, a nastupam i za juniorsku reprezentaciju BiH koja traži plasman na Europsko prvenstvo, ali naravno uvijek može bolje.

 Stišala se bura oko tvog prelaska u Široki, pa možeš li nam sada iznjeti razloge tog prelaska?

Nema tu nekih prevelikih razloga, jednostavno nisam našao zajednički jezik s upravom Zrinjskog iako nisam tražio nikakve uvjete. Ljudi iz Širokog su bili korektni i to je to.

Možeš li usporediti kako funkcioniraju ta dva kluba u kojima si igrao.

Svi znaju da se radi o ozbiljnim klubovima s dobrim rezultatima, ali mislim da je Široki na organizacijskom planu u prednosti nad svim klubovima u BiH.

Koji su treneri zaslužni ta tvoj napredak, od koga si najviše naučio?

Naučio sam od svakog trenera ponešto, ali bi posebno izdvojio Nenada Gagru koji me je trenirao u kadetima Zrinjskog, te Tonija Karačića šefa omladinske škole Širokog koji ujedno vodi i juniore.

Imaš li neki nogometni uzor?

Andres Iniesta
Igraš odlično, a juniori Širokog su prvi, pa da li ćete osvojiti juniorsku ligu?

Trenutno smo prvi na ljestvici, ušli smo u seriju dobrih rezultata, ekipa je odlična i nadam se da bi na kraju sezone mogli do titule.

Kako komentiraš pad prve ekipe Širokog Brijega?

Mislim da to nije nista stračno, čak i najbolje ekipe dožive pad tako da ne treba tome pridavat previše pozornosti, nego se treba pokušati dignuti što prije.

Kada te možemo očekivati u prvom timu, sa obzirom da tu treba svježe krvi?

Ne znam ,na meni je da radim, a struka je tu da odluči o tome. Nadam se da ću uskoro dobiti čansu da zaigram u Premier Ligi.

Kakvi su planovi za budućnost, što očekuješ u nastavku karijere?

Ne gledam baš daleko u budućnost, prvo mi je u planu ustalit se u prvom timu a onda ako Bog da zaigrat negdje na većem nivou.

Postoji li u tebi želja da se vratiš jedan dan u Zrinjski.

Naravno da postoji, u Zrinjskom sam ponikao, naučio svoje prve nogometne korake, tako da ce uvijek postojat ta želja.

Za kraj osobno pitanje koje će zainteresirati naše čitateljice. Što Zvonimir radi u slobodno vrijeme i imaš li djevojku?

Slobodno vrijeme provedem s prijateljima, a djevojku imam.

hercegovina.info