Zvonimir Boban: Mamić je hodajuća definicija sukoba interesa!

Zvonimir Boban, HNS, Zvoimir Boban, Zdravko Mamić, nogomet, sportske novosti, Zvonimir Boban, Vatreni, Hrvatska, Zvonimir Boban, FIFA, Gianni Infantino, savjetnik, Zvonimir Boban
Nakon dugogodišnje šutnje, Zvonimir Boban oglasio se intervjuom u Sportskim novostima, u kojem je, među ostalim, kazao:

- Već godinama u našem nogometu nema nogometa. Interes, moć, lova, dilovi, postoci, prevare, igrači koji nemaju za kruh i spavaju po svlačionicama, derutni stadioni, nasilje, na kraju i ozbiljan kriminal i korupcija. Naš je nogomet sramota! Tko je kriv? Čitav sustav kreiran je na krivim temeljima, političari su koristili nogomet umjesto da mu koriste. Hajduk i Dinamo su se borili tko će biti nepošteniji. Jasno, uz blagoslov HNS-a. Marković i Srebrić najodgovorniji su za ovaj cirkus i moraju časno otići, a ne nečasno ostati.

No, i dalje se ne misli kandidirati za predsjednika.

- Ne pada mi na pamet! Pogrešno je očekivati da bi bilo koji pojedinac sam mogao nešto napraviti. Vlada mora odmah intervenirati i preko svog povjerenika, mandatara, kako god se zvao, uvesti red.

A onda se Boban obrušio na Zdravka Mamića:

- Na utakmice ne idem jer je žalostan i i bijedan klub koji ne poštuje svoje velikane, a ono što je Dinamo napravio Ladiću, Prosinečkom i Cvitanoviću ulazi u opću povijest beščašća. Ti su ljudi ubili sve građansko u klubu, sav taj primitivizam me smeta. Nažalost, on je najutjecajniji čovjek hrvatskog nogometa, ali i hodajuća definicija sukoba interesa. Dinamo je Mamićev kmet, hrvatski nogomet je Mamićev feud, a Mamić je vlasnik bez vlasničkog lista, izjavio je Boban za Sportske novosti.