Zvonimir Boban: Mamić je hodajuća definicija sukoba interesa!

Zvonimir Boban: Mamić je hodajuća definicija sukoba interesa!
Nakon dugogodišnje šutnje, Zvonimir Boban oglasio se intervjuom u Sportskim novostima, u kojem je, među ostalim, kazao:

- Već godinama u našem nogometu nema nogometa. Interes, moć, lova, dilovi, postoci, prevare, igrači koji nemaju za kruh i spavaju po svlačionicama, derutni stadioni, nasilje, na kraju i ozbiljan kriminal i korupcija. Naš je nogomet sramota! Tko je kriv? Čitav sustav kreiran je na krivim temeljima, političari su koristili nogomet umjesto da mu koriste. Hajduk i Dinamo su se borili tko će biti nepošteniji. Jasno, uz blagoslov HNS-a. Marković i Srebrić najodgovorniji su za ovaj cirkus i moraju časno otići, a ne nečasno ostati.

No, i dalje se ne misli kandidirati za predsjednika.

- Ne pada mi na pamet! Pogrešno je očekivati da bi bilo koji pojedinac sam mogao nešto napraviti. Vlada mora odmah intervenirati i preko svog povjerenika, mandatara, kako god se zvao, uvesti red.

A onda se Boban obrušio na Zdravka Mamića:

- Na utakmice ne idem jer je žalostan i i bijedan klub koji ne poštuje svoje velikane, a ono što je Dinamo napravio Ladiću, Prosinečkom i Cvitanoviću ulazi u opću povijest beščašća. Ti su ljudi ubili sve građansko u klubu, sav taj primitivizam me smeta. Nažalost, on je najutjecajniji čovjek hrvatskog nogometa, ali i hodajuća definicija sukoba interesa. Dinamo je Mamićev kmet, hrvatski nogomet je Mamićev feud, a Mamić je vlasnik bez vlasničkog lista, izjavio je Boban za Sportske novosti.