Zvjezdan Misimović i FONIC na specijalnoj misiji!

Prijateljska nogometna utakmica između reprezentacija Njemačke i Bosne i Hercegovine, koja će se održati 03.06.2010. godine uživati će posebnu podršku 20 učenika osnovnih škola i njihovih nastavnika!

U studenom 2009. godine, na trening kampu svoga tima u Sarajevu, Zvjezdan Misimović, nogometna zvijezda njemačke Bundeslige, ali također i zvijezda reprezentacije Bosne i Hercegovine i FONIC, su odlučili organizirati donaciju 1000 dresova i 50 nogometnih lopti osnovnim školama širom države. Nakon što je završena proizvodnja dresova sa njegovim brojem 10, njegovim imenom i imenima pedeset osnovnih škola u BiH, umjesto da im samo pošalju, Misimović i FONIC su željeli uraditi više od toga!

03.06.2010. godine biti će odigrana prijateljska utakmica između reprezentacija Njemačke i Bosne i Hercegovine u Frankfurtu i dvadeset učenika osnovne škole koja osvoji nagradu, u pratnji svojih nastavnika, osvojiti će i putovanje na ovu utakmicu. Pobjednička škola će otputovati u Frankfurt, obići turističke atrakcije Frankfurta - a vrhunac ovog nevjerovatnog putovanja je navijanje za reprezentaciju BiH na stadionu u Frankfurtu.

Ovo nevjerovatno putovanje je omogućio FONIC kako bi podržali njihovu omiljenu nogometnu zvijezdu i iz želje da pomognu razvoju sporta koji je toliko bitan djeci širom svijeta, pa tako i u Bosni i Hercegovini, zemlji koja svakako treba biti ponosna na dostignuća svojih igrača!

Samo natjecanje je veoma transparentno i održat će se putem Facebook profila „Fonic Misimović" od 04.05. do 11.05.2010. godine. Svaka škola koja je aplicirala za učešće će izabrati najvještijeg učenika, koji će izvesti nogometne trikove. Škole trebaju svoje video snimke postaviti na Facebook profil, a žiri u sastavu Zvjezdana Misimovića i predstavnika FONIC-a će izabrati pobjedničku školu 14.05.2010.

Dvadeset učenika pobjedničke škole će, u pratnji 5 nastavnika, krenuti na četverodnevno putovanje od 01.06. - 04.06. 2010. godine, što će zaista biti putovanje za pamćenje.

Ovo nevjerovatno putovanje omogućuje FONIC, telekomunikacijski operater sa sjedištem u Minhenu. Ovaj operater je u 100 % u vlasništvu Telefónica Group i nudi jednostavnu, jasnu i kvalitetnu telekomunikacijsku uslugu po ekstremno niskim cijenama. Fonic nudi pozive iz Njemačke za BiH npr. za 9Ct/Min. Fonic se može pronaći na adresi www.fonic.de