Zvjezda tjera mjeseca: Sušić zbog Hajduka otpisuje Ibričića?

Dnevni avaz, koji ji je razgovarao sa Sušićem, piše kako su nekim igračima bile važnije neke sporedne stvari od reprezentacije.

Asmir Begović je bio u postavi Stokea nakon što se engleski klub oglušio na obavijest iz NSBiH o primjeni pravila o neodazivanju u reprezentaciju BiH. Begović je morao pauzirati, ali je Stoke to ignorirao.

- To je njihova stvar. Mi smo obavili naš dio posla i prijavili Begovića. Ja sam uradio ono što bi svako na mom mjestu. Ne može nas dva puta ostaviti na cjedilu. Jedan od njegovih suigrača iz Senegala zvao me je i pokušavao izgladiti situaciju, ali nisam promijenio mišljenje i nije mi žao zbog toga. Na kraju se potvrdilo da ipak ima pravde. Ne može se neko ponašati nekorektno i očekivati da sve bude kako treba. Možda su zato primili gol u 93. minuti. To neka bude kazna i za Begovića i za Stoke, rekao je Safet Sušić za Dnevni avaz.

S druge strane, Sušić kaže kako je Ibričiću bitniji oproštaj od Hajduka nego reprezentacija.

Iako je bilo teških riječi preko novinskih napisa, a Ibričić je bio zaprijetio i završavanjem reprezentativne karijere, Sušić kaže kako još nije donio odluku šta da poduzme.

- Postupio je nekorektno, a davao je i izjave koje su više ličile na ucjenjivanje nego na objašnjavanje. Valjda mu je bitniji oproštaj od Hajduka nego reprezentacija. Još ne znam hoću li ga pozvati za Rumunjsku. Ne želim prije vremena donositi odluku, ali on je u ovom trenutku za mene na tribinama, rekao je Sušić.