Zrinjski želi pobjedu i u Banovićima

HŠK Zrinjski, FK Sarajevo, HŠK Zrinjski
Na domaćem terenu nisu napravili nijedan pogrešan korak, a prvi gostujući trijumf, ostvaren u Tuzli prošle subote, Plemiće je definitivno udaljio od borbe za ostanak.
- O rasporedu nisam razmišljao na takav način, jer puna puta se potvrdilo da je teren jedno, a papir nešto drugo. Uoči proljetnog dijela sezone sam rekao da smo usprkos rasporedu sigurno kvalitetniji za osam-devet bodova više u odnosu na jesen, a učinak u prvih pet kola su najbolja potvrda toga, izjavio je Musa. Vrijednost osvojenih bodova još više dobiva na težini kada se zna da je Zrinjski u svakoj utakmici imao jako puno problema s kadrom. Fenan Salčinović, koji je igrao samo protiv Veleža, je već zaboravljen, Mario Ivanković konkurirao je samo za Čelik, dok osim njih dvojice u Tuzli nije bilo ni Damira Džidića, Samira Dure i Pavla Sušića. Izostanak tolikog broja igrača jesenas je značio siguran poraz, dok danas to očito nije slučaj.
Situacija uoči Banovića je nešto bolja, ali daleko od toga da će Zrinjski biti kompletan.
- Ivanković trenira s momčadi, ali još uvijek nije spreman da bi mogao konkurirati za utakmice. Sušić se priključio, ali tek ćemo vidjeti hoće li konkurirati za Budućnost, dok je pod znakom pitanja i nastup Pere Stojkića koji je u Tuzli dobio neugodan udarac u koljeno. Ovog puta zbog žutih kartona sigurno otpada Mile Pehar, dodao je Musa.
U sastav bi se trebao vratiti Samir Duro koji protiv Slobode nije igrao zbog tri žuta kartona, ali bez obzira na momčad koju bude mogao izvesti, Musa ne krije da su ambicije Zrinjskog osvajanje sva tri boda.
- U svakoj utakmici u gostima želimo ostvariti pozitivan rezultat. U nekim utakmicama to je svaki rezultat osim poraza, a u nekim utakmicama, a takva je ova protiv Budućnosti, to je isključivo pobjeda. U ovom trenutku kvaliteta je sigurno na našoj strani, motiv također, tako da ćemo tražiti trijumf s kojim bi napravili novi pomak prema vrhu tabele, kazao je Musa, koji Budućnost i Drinu još uvijek ne želi prekrižiti kada je u pitanju borba za ostanak.
- Tabela najbolje potvrđuje da su ti klubovi u najtežem položaju, ali pred nama je ipak još deset kola, tako da je u igri velikih trideset bodova, zaključio je Musa.

Džidić (ne) igra u Banovićima

Da u NS-u BiH dosta toga ne funkcionira potvrđuje i činjenica da Pod Bijelim brijegom još nisu dobili odluku Disciplinske komisije koliko je utakmica suspendiran Damir Džidić. Podsjetimo, Džidić je dobio crveni karton u utakmici protiv Sarajeva, a ista je na programu bila još 20. ožujka.
- Prema informacijama iz Saveza, Disciplinska komisija zasjeda tek sutra (danas, nap.a.), kratko je kazao tajnik Zrinjskog Darko Marić, dok je Slaven Musa na istu temu kazao: "Za utakmicu se pripremamo kao da Džidić neće igrati".

Prozivanja iz Tuzle...
Musa odgovara Crnkiću

U Tuzli se još uvijek nisu pomirili s porazom od Zrinjskog, tako da prozivanja s Tušnja ne prestaju. Trener Slobode Ibrahim Crnkić na izvanrednoj konferenciji za medije čak je Slavena Musu okarakterizirao "provokatorom".
- Mi smo utakmicu na Tušnju već arhivirali i okrenuli se gostovanju u Banovićima, a što se tiče prozivanja iz Tuzle, s njima se više ne opterećujemo. Naša savjest je mirna, kaže Musa.
- Nakon utakmice u Tuzli nisam želio govoriti o suđenju, a na inzistiranje novinara, kazao sam da je suđenje glavnog suca bilo 50:50 te iznio svoje mišljenje da je kazneni udarac opravdano dosuđen. I dalje stojim kod toga, kao i kod mišljenja da su pomoćni suci bili izraziti naklonjeni domaćinu, dodao je Musa.

dnevni list