Zrinjski sutra za treće pretkolo Eurolige

HŠK Zrinjski
Prvi je riječ dobio trener Dragan Jović koji je istakao:

 

"Mi se za ovu utakmicu pripremamo kao dan dolazi ekipa iz liga petice. Svi mi u klubu znači pristupamo maksimalno sutrašnjoj utakmici, a za nas je prolazak u novi krug takmičenja kao plasman Zrinjskog u euro takmičenja, a znate da  taj plasman moramo ostvariti kroz 30 utakmica Premier lige. Stanje u timu je dobro, nemamo ozlijeđenih niti suspendiranih nogometaša, te sa nestrpljenjem očekujemo sutrašnju utakmicu. Mi ćemo sutra tražiti rezultat koji bi nam omogućio miran odlazak na uzvrat za sedam  dana u Italiji".

Nakon trenera riječ je dobio Nemanja Stjepanović koji je prvi puta gostovao na tiskovnoj konferenciji: "Ja bih se  složio sa šefom i mi smo favoriti u sutrašnjem susretu, ali to trebamo pokazati i na terenu. Moramo maksimalno ozbiljno shvatiti protivnika i odraditi utakmicu isto kao što smo odradili ove dvije protiv Tobola. Znamo koliko našim navijačima i klubu znači prolazak u dalje takmičenje i mi smo svjesni svoje odgovornosti i dat ćemo maksimum da ostvarimo te ciljeve".

Pouzdani vratar Zrinjskog Igor Melher je kazao: "I ja se slažem sa svojim prethodnicima i moram da kažem da još nismo u trećem pretkolu kako prenose mediji i moramo maksimalno ozbiljno shvatiti sutrašnjeg protivnika. Mi smo cijeli godinu trenirali i krvarili za ovu priliku i ne smijemo je propustiti".

Na pitanje koliko zna o protivniku trener je odgovorio: "Ne znam puno o njima, nešto sam pročitao na Internetu i danas sam dobio dvd sa njihove zadnje utakmice i tek ću se danas bolje upoznati sa našim protivnikom".

Na kraju je trener istakao da je i na sutrašnjoj utakmici ulaz za žene besplatan, te je pozvao navijače da dođu u što većem broju pomoći Zrinjskom da savladaju protivnika.

Utakmica HŠK Zrinjski-SP Tre Penne igra se sutra sa početkom u 20. Sati na stadionu HŠK Zrinjski pod Bijelim Brijegom.

zrinjski.info