Zrinjski sutra za dugo europsko ljeto

Uzvratna utakmica pretkola Europske lige na programu je sutra, i u tu svrhu danas je u klubu održana tiskovna konferencija na kojoj su govorili predsjednik kluba Ante Vidačak, trener Dragan Jović i kapetan Mario Ivanković. Sedmoj sili prvi se obratio predsjednik kluba koji je rekao:

Čeka nas teška utakmica bez obzira na povoljan rezultat i odigrano je samo jedno poluvrijeme utakmice. Ja očekujem i sutra teških 90 minuta kao i u Kazahstanu gdje smo odigrali vrlo dobru utakmicu i to je naš maksimum. Mi moramo biti krajnje oprezni i napraviti povoljan rezultat da bi išli u drugo predkolo. Očekujemo veliku pomoć naših navijača, i nadam se da će se oni ponašati korektno. Jučer smo imali sastanak sa navijačima i prijateljima kluba gdje smo upozorili na neke stvari koje mogu biti pogubne ukoliko bude nekorektnog ponašanja navijača. Kada sam bio u Nyonu na izvlačenju parova pozvan sam na poseban razgovor vezano za ponašanje navijača i dobili smo ozbiljno upozorenje da ćemo biti drastično kažnjeni ukoliko bude neodgovornog ponašanja navijača. Ja bih Vas kao medije zamolio da djelujete u tom pravcu da zajednički apeliramo na navijače da se izbjegnu ružne scene koje nisu nikome u interesu.

Nakon predsjednika riječ je dobio strateg Zrinjskog Dragan Jović koji je istakao: Tobol je jedan izvanredno organiziran klub, a mi smo u prvoj utakmici imali jedan izvanredan pristup utakmici svih 90 minuta i plod tog pristupa je povoljan rezultat iz prve utakmice. Sutra igramo na svom terenu i pred svojim navijačima, nadam se da ćemo biti kompletni što se tiče igračkog kadra sa obzirom da Selimović ima malih problema sa povredom. Moji momci su i ne samo oni nego i kompletan klub sazrili i ovaj rezultat iz Kazahstana je dio sazrijevanja kluba kroz europske kupove i takmičenja. Tobol je jedna izvanredna ekipa, a mi smo takoreći minutu do dvanaest uspjeli složiti ekipu ne samo za ove europske nastupe nego i za domaće prvenstvo. Sutrašnja utakmica je od velikog značaja za obije ekipe sa obzirom na protivnika u drugom pretkolu čije ime garantira da se ovo ljeto ode daleko u europi. Stanje u timu je izvanredno i atmosfera je odlična i još bih pozvao sve navijače, simpatizere i ljubitelje nogometa da dođu sutra i pomognu nam kako bi se plasirali u naredno kolo.

Kapetan Plemića je bio kratak i jasan: Stalno se priča o tom putu i umoru, ali ja mislim da je najbitniji taj pozitivan rezultat koji smo napravili. Prije utakmice davali su nam 30 posto šanse, sad je omjer na 50-50. Sutra nas očekuje jedna teška utakmica i taj put i  umor treba zaboraviti, igrati maksimalno jedan za drugoga kako smo to odradili u prvom meču i uz podršku navijača koji su naš dvanaesti igrač imamo realne šanse da se prođemo dalje.

Predsjednik je još jednom istakao da Zrinjski nema pomoći od šire društvene zajednice i da je to sramotno da nikoga ne interesira što klub ovim utakmicama predstavlja ne samo grad, nego puno šire. Dotaknuto je i pitanje Marina Aničića koji se vratio u Mostar jer je njegov novi klub tražio sporazumni raskid kluba te se očekuje da se to riješi sa obzirom na potpisani ugovor.

Za utakmicu je pušteno 6500 ulaznica u prodaju, gostujućih navijača neće biti, a sve pripadnice ljepšeg spola imat će besplatan ulaz na sutrašnju utakmicu koja počinje u 19 sati i 30 minuta na stadionu Zrinjskog pod Bijelim Brijegom.

Utakmicu iz minute u minutu imat ćete priliku pratiti putem našeg portala hercegovina.info.

www.zrinjski.info