ZRINJSKI POVEĆAO BROJ STRANACA Koga će Žižović poslati na tribine?

Mladen Žižović
Ilustracija / hercegovina.info

Zrinjski je tijekom priprema u Medulinu potvrdio transfer dvojice novih nogometaša. Miljan Škrbić u Premijer ligu dolazi nakon polusezone bez kluba, dok će Robert Mišković za Zrinjski nastupati kao posuđeni igrač Dinama.

Škrbić i Mišković nemaju bh. državljanstvo i tako dodatnu povećavaju kvotu stranaca u viceprvaku BiH. Zrinjski sada u svojim redovima ima čak osam stranaca: Luis Ibanez, Dario Rugašević, Ivan Čurjurić, Frane Čirjak, Dinko Horkaš, Mario Tičinović, Miljan Šrkbić i Robert Mišković.

Prema pravilima Nogometnog saveza BiH u zapisniku za utakmicu, odnosno među 18 igrača mogu biti četiri igrača koja nemaju bh. državljanstvo. Ova činjenica zasigurno će zadati glavobolje treneru Mladenu Žižoviću u nastavku sezone.

Za mjesto na lijevom boku konkuriraju dvojica Dario Rugašević, Luis Ibanez i Pero Stojkić. S obzirom na duži izostanak Pere Stojkića zbog ozljede za očekivati je kako će Rugašević ili Ibanez dobiti prednost na toj poziciji. Ibanez ili Rugašević uzet će jedno mjesto za strance u zapisniku Zrinjskog za utakmice.

Mario Tičinović je igračka klasa i kada je zdrav sigurno će biti među prvotimcima Plemića. Za njega je skoro pa rezervirano drugo mjesto u kvoti stranaca. Najbliži trećem mjestu je Dinko Horkaš, mladi vratar ulazi u kategoriju igrača do 21 godine, a svaka ekipa u Premijer ligi među 18 nogometaša mora imati tri mlađa igrača.

Ako pretpostavimo kako su Ibanez ili Rugašević, Tičinović i Horkaš sigurno u zapisniku za utakmicu, onda za preostalo jedno mjesto konkuriraju Ivan Čurjurić, Frane Čirjak, Robert Mišković i Miljan Škrbić, te jedan od dvojca Ibanez-Rugašević koji ne bude u standardnoj postavi.

Dojam je kako su u mostarskom klubu u potrazi za pojačanjima zanemarili pravilo o četiri stranca u zapisniku. Treneru Mladenu Žižoviću će tako tijekom sezone ovo pravilo diktirati izbor ekipe za utakmice u Premijer ligi i Kupu BiH.