Zrinjski pobjedom u Vrapčićima gura Velež u niži rang

Prvak je već odavno poznat, kao i dva učesnika europskih natjecanja. Zadnje kolo će dati odgovor na pitanje tko će BiH predstavlajti u Europi pored Željezničara, Širokog Brijega i Željezničara. Najvjerojatnije će to biti momčad Olimpica, jer teško je očekivati da će Borac doći do bodova u Gabeli gdje Gošk traži slamku spasa za opstanak u društvu najboljih.

Uz već davno otpisanu Gradinu, zadnje kolo će nam dati odgovor i  tko će u niži rang. U najtežoj poziciji je Gošk koji više ne ovisi sam o sebi i pobjeda nad Borcem u zadnjem kolu neće značiti ništa ukoliko se ne poklope ostali rezultati. Travnik na svom stadionu dočekuje Zvijezdu koja je osigurala opstanak, pa će domaćim sigurno lako doći do bodova spasa.

Osim Goška i Travnika ugrožen je još i Velež koji u zadnjem kolu dočekuje Zrinjski u Gradskom derbiju. Velež treba jedan bod da bi osigurao opstanak, a navijači Goška se nadaju da bi Zrinjski mogao do pobjede u Vrapčićima. U tom slučaju bi uz pobjedu Goška nad Borcem, gabeljani ostali u ligi, dok bi u niži rang preselio Velež. U ovom trenutku možda je pobjeda Zrinjskog u Vrapčićima i neralna sa obzirom na rezultate Plemića i ovo su samo kalkulacije, a kako će biti u stvarnosti očekuje nam da sačekamo subotu i utakmice posljednjeg kola Premijer lige.

HERCEGOVINA.info