Zrinjski najštedljiviji u ovosezonskim pripremama

...otkrivaju da se radi o klubovima koji vode glavnu riječ u bh. nogometu.

Mnogi su zbog toga mišljenja da između njih treba tražiti i četiri putnika u Europu pa je zanimljivo vidjeti koliko tko od njih namjerava potrošiti na pripreme. Točne iznose nemoguće je otkriti, ali jasno je da će najmanje potrošiti - Zrinjski!
FK Željezničar
Jesenski prvak će potrošiti najviše, budući da će se prvo pripremati u Međugorju (25. siječnja - 5. veljače), a onda i u Rovinju (7. - 19. veljače).
NK Široki Brijeg
Gotovo kompletne pripreme Širokobriježani će obaviti u svom SC-u "Musa- Karačić", dok će sedam dana trenirati u turskoj Antaliji (8. - 15. veljače).
FK Sarajevo
I nogometaši Sarajeva će dva puta na put, ali oni će izvan svog grada provesti puno manje dana. U Čitluku će boraviti od 30. siječnja do 5. veljače, a u Medulinu od 15. do 23. veljače.
FK Borac
Nogometaši aktualnog prvaka će, kao i oni Željezničara, dva puta putovati izvan svog grada - prvo u Banju Vrućicu (22. - 31. siječnja), a onda u Međugorje (9. - 23. veljače).
HŠK Zrinjski
Kao i Široki Brijeg, Zrinjski će također samo jednom na put, ali ne u Tursku, nego u Istru (7. - 12. veljače), gdje će u Umagu i Novigradu nastupiti na turniru "Istria Winter Cup".
Istina da su Zrinjski i Široki Brijeg zbog vremenskih uvjeta u Hercegovini u boljem položaju od Željezničara, Borca i Sarajeva, ali jasno je i da potrošnja u pripremama također sugerira trenutačnu financijsku moć pretendenata u borbi za plasman na međunarodnu scenu.

Dnevni list