Zrinjski ima najviše izgleda za prolazak, ostali traže iznenađenja

Plemići, HŠK Zrinjski, jasmin čeliković, Stadion HŠK Zrinjski, Stadion HŠK Zrinjski, NK Široki Brijeg, FK Sarajevo, FK Radnik Bijeljina, HŠK Zrinjski

Škotski prvak iznimno je jak, i Sarajevo, u svakom slučaju, ima vrlo male izglede za prolazak dalje. Tempiranje forme Sarajevo ne briljira na pripremnim susretima, ali ako išta može biti "pukotina u oklopu" škotskog kluba, onda će to biti činjenica kako Škoti svoju formu neće tempirati baš za prve europske susrete. Ako im se neki kiks ikako može dogoditi protiv nominalno slabije momčadi, onda to upravo može biti u prvim europskim susretima. Ipak, Celtic je u svakom slučaju apsolutni favorit...

Najveću prigodu za preskakanje prve prepreke u Europi ima Zrinjski. Mostarski klub imao je uoči ždrijeba status nositelja, i to im je donijelo protivnika protiv kojeg su barem na papiru favoriti. - Zrinjski svake godine ide na dvostruku krunu, a nadam se kako ćemo i u Europi malo dalje dogurati. Akademija Pandev je mlad klub, imaju mlade igrače... Favoriti smo, ali moramo to dokazati na terenu. Sve osim pobjede je neuspjeh za klub kakav je Zrinjski - kazao je za Zrinjski TV Miljan Govedarica, novi nogometaš plemića. Zrinjski sutra od 18 sati ima novu provjeru na pripremama. Mostarci će igrati s Interom iz Zaprešića.

Kairat u ritmu

Problem za momčad Širokog protiv kazahstanskog Kairata može biti činjenica kako je ta momčad u natjecateljskom ritmu. U Kazahstanu je u tijeku prvenstvo, odigrano je 15 kola. Kairat je u posljednjih pet prvenstvenih susreta upisao četiri pobjede i remi, a 30. lipnja gostuje kod Astane.

Prije nekoliko dana Spartak je na prijateljskoj utakmici protiv Peteržalke slavio sa 6:1. Slovački klub, u odnosu na Radnik, ima jaku momčad. Spartak je mijenjao vlasnika, a novi direktor Milan Cuninka posebice je naglasio koliko je za novo vodstvo važan uspjeh na europskoj sceni.

vecernji.ba