VIDEO  Zrinjski golovima Bilbije i Zeca slavio u Zenici

Zrinjski Celik
Arhivska fotografija

Nogometaši Zrinjskog pobjedom su otvorili nastavak sezone u Premijer ligi BiH. Plemići su slavili na gostovanju kod Čelika u Zenici s 2:0.

Na samom početku susreta šok za sve sudionike utakmice u Zenici. U trećoj minuti utakmice Rustemović je ostao ležati na travnjaku nakon sudara s igračem Čelika. Veznjak Zrinjskog kolima Hitne pomoći prevezen je u bolnicu u Zenici gdje je ustanovljen blaži potres mozga.

Izlazak Rustemovića negativno se odrazio na igru Mostaraca koji su bolje izdanje prikazali tek u završnici prvih 45 minuta. Čelik je zaprijetio u 22. minuti preko Bajraktarevića čiji udarac je lako zaustavio Horkaš. Teži zadatak Horkaš je imao u 41. minuti kada je Žuna šutirao glavom, a vratar Zrinjskog se vinuo u zrak i izbacio loptu u korner.

Zrinjski je prvi udarac u okvir gola Čelika uputio u 44. minuti. Filipović je pokušao direktno iz kornera, ali je Pavlović bio oprezan. Plemići su poveli u petoj minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena. Filipović je sjajno ubacio s desne strane, a Bilbija glavom zatresao mrežu Zeničana.

Sadržaj se učitava...

Najbliži izjednačenju Čelik je bio u 66. minuti. Horić je pokušao glavom nakon udarca iz kuta, ali je Horkaš dobro intervenirao.

Pobjedu Zrinjskog potvrdio je Asim Zec sjajnim golom u 82. minuti susreta. Posljednju prigodu na susretu imao je Bajraktarević u 91. minuti, Horkaš je uz malo nesigurnosti izbacio loptu u korner.

Mostarci su u Zenici imali veliku potporu svojih navijača koji su zajedno sa svojim ljubimcima proslavili važnu pobjedu.

Čelik: Pavlović, Horić, Vrhovac, Resić, Bajraktarević, Huseinbašić, Grahovac, Žuna (od 46. Mahmutović), Aganspahić (od 77. Salčinović), Zeljković, Perišić (od 46. Cenaj).

Zrinjski: Horkaš, Zlomislić, Kunić (od 70. Škrbić), Barbarić, Rugašević, Jakovljević, Rustemović (od 7. Čurjurić), Filipović, Zec (od 85. Mišković), Tičinović, Bilbija.

Rezultati 20. kola:
Radnik – Željezničar 0:0
Velež – Zvijezda 2:0
Sarajevo – Tuzla City 6:2
Čelik – Zrinjski 0:1
Sloboda – Mladost 0:0
Široki Brijeg – Borac (17.30)