Zrinjski domaćin najpoželjnijem protivniku u Premijer ligi, Sloboda posljednji put slavila nakon gola s centra

Zrinjski - Sloboda
Arhivska fotografija

Ohrabreni pobjedom u Zenici nogometaši Zrinjskog u subotu dočekuju ekipu Slobode. Plemići se serijom dobrih rezultata žele uključiti u borbu za naslov prvaka, dok je pred Tuzlacima grčevita borba za ostanak u Premijer ligi.

Sloboda je posljednjih godina najpoželjniji protivnik Zrinjskog u Premijer ligi. U pet sezona Mostarci su protiv Slobode u deset međusobnih susreta ostvarili osam pobjeda, jedan remi i jedan poraz. Gol razlika je 19:6 u korist Zrinjskog.

Zrinjski je posljednji poraz u susretima sa ekipom iz Tuzle doživio 8. studenoga 2015. godine kada je u Tuzli domaćin slavio s 2:1. Ovaj susret obilježio je Zajko Zeba koji je mrežu vratara Gorana Karačić pogodio lob udarcem sa svoje polovice terena. Za Slobodu je prednost povećao Mehidić, a počasni pogodak za Zrinjski u završnici utakmice postiže Vučina Šćepanović.

To je bila sezona u kojoj su se ove momčadi borile za naslov prvaka, a na kraju je do titule došao sastav iz Mostara. Zrinjski je sezonu završio sa 69 bodova, sedam više od drugoplasirane Slobode.

Sloboda je posljednji bod u međusobnim duelima sa Zrinjskim osvojila 19. studenoga 2016. godine. U Tuzli su Plemići vodili 3:0 golovima Jasmina Mešanovića, Olivera Petraka i Nemanje Bilbije, a domaćin do poravnanja dolazi preko Aleksandra Subića, Sulejmana Krpića i Harisa Mehmedagića.

U prvom dijelu sezone Zrinjski je u Tuzli slavio 3:0 golovima Edina Rustemovića, Ivana Čurjurića i Renata Gojkovića.

Utakmica između Zrinjskog i Slobode igra se u subotu u 17.30 sati.