Zrinjski bez Mostaraca i u nastavku sezone, sedma titula bi to bacila u zaborav

Zrinjski - Željezničar
Hercegovina.info

Na otvaranju drugog dijela sezone nogometaši Zrinjskog u nedjelju gostuju kod Čelika u Zenici. Momčad Zrinjskog posljednjih godina uglavom čine igrači koji nisu ponikli u Omladinskom pogonu kluba.

Primjerice, u posljednjem prvenstvenom susretu odigranom 7. prosinca protiv Radnika među 18 igrača koji su se našli u zapisniku bio je samo jedan igrač iz omladinskog pogona. Riječ je o Gabrijelu Čoki, mladom nogometašu poniklom u Stocu, a sada junioru Plemića.

Situacija se neće značajno promijeniti ni u nastavku sezone. U aktualnom kadru Zrinjskog su tri Mostarca: Pero Stojkić, Kristijan Stanić i Toni Tipurić.  Zbog ozljede pubične kosti Stanića neće biti u momčadi duže vrijeme, a Stojkić i Tipurić su barem zasada u drugom planu trenera Žižovića.

Među navijačima je sve više onih koji nisu zadovoljni činjenicom kako je mali broj 'domaćih igrača' u kadru šesterostrukog prvaka BiH. Nogometaši Zrinjskog svoje simpatizere su 'razmazili' slavljima i odmah kada su rezultati nešto slabiji prisutna je određena doza kritike.

Ali kada u Mostaru padaju protivnici i osvajaju se bodovi i titule, brzo se zaboravi da su za osvajanje iste najzaslužniji nogometaši koji nisu rođeni na ovim prostorima.

Zrinjski za podizanje kvalitete momčadi mora dovoditi igrače iz drugih sredina, ali za podizanje razine kluba konkurentnog u europskim okvirima mora pronaći idealnu kombinaciju igrača iz vlastite proizvodnje i onih koji dolaze u njega.

No, na kraju sezone jedino mjerilo je rezultat i ako sedma titula prvaka BiH dođe u Mostar malo je onih koji će biti nezadovoljnim činjenicom da u sastavu Zrinjskog neme igrača iz Omladinskog pogona.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.