Zoran Rajović: Prvu sezonu u Zrinjskom i danas smatram najboljom

Zoran Rajović

Nekoliko puta se vraća u Premier ligu, ali Olimpic, Leotar i Rudar bile su mu samo prolazne stanice između potpisa za klubove iz Grčke, Tajlanda, Kanade, Mijanmara...Jesenas je opet igrao u BiH i to za nekadašnjeg prvaka Modriču, ali samo u posljednjih mjesec dana prvog dijela sezone.
- Za Modriču sam odigrao samo nekoliko utakmica u završnici jeseni. Trebao samo u Kuvajt, a kada mi se to izjalovilo, prihvatio sam poziv Modriče s kojom sam bio dogovorio suradnju samo do kraja jeseni. Jednostavno, želio sam ostati u trenažnom procesu, tako da ugovor nisam ni potpisivao. Nakon posljednjeg kola smo se korektno rastali, govori Rajović na startu razgovora.
Iako je u 35. godini života, o kraju profesionalne karijere još ne razmišlja.
- Iskreno, osjećam se dobro. Osim one teške ozljede koljena na samom startu karijere, nisam imao nijednu ozbiljniju ozljedu, tako da ću, vjerujem, igrati još barem dvije-tri godine, nastavlja igrač koji je svojim golovima vodio Zrinjski prema prvoj tituli 2005. godine.

U karijeri je možda mogao napraviti i više, ali ista je definitivno vrlo zanimljiva. Zapravo, toliko je zanimljivih priča da bi i knjiga o njegovom igračkom putu bila zanimljivo štivo. Dovoljno je reći da je igrao u devet država.
- I meni je nestvarno kada se osvrnem unatrag i pogledam gdje sam sve bio. Za Vojvodinu sam debitirao sa sedamnaest godina, a prvi put u inozemstvo sam otišao već s devetnaest.

Prva stanica bila je Bugarska.
- Potpisao sam za Beroe iz Stare Zagore. Igrao sam vrlo dobro i trebao sam prijeći u Litex, ali su mi stradali ligamenti koljena, što me na osam mjeseci odvojilo od travnjaka. Vratio sam se u Vojvodinu, a onda vrlo brzo opet otišao vani i to u kineski Dalian, koji je tada bio najbolji klub u Kini.
Teška ozljeda je ipak znatno usporila njegovu karijeru, tako da je praktički opet morao krenuti od nule.
- Rekao bih da me u nogometni život vratio Glasinac. Klub sa Sokoca tada je igrao Premier ligu BiH, tako da sam prihvatio ponudu i nisam se pokajao. U dvije sezone sam opet uhvatio staru formu i 2004. sam kao veliko pojačanje došao u Zrinjski koji je tada, što će se kasnije ispostaviti, slagao momčad za naslov prvaka. Tu sezona u Zrinjskom i danas smatram najboljom u karijeri.

Nakon tri godine u BiH bilo je vrijeme za novi korak naprijed, a od nekoliko ponuda izabrao je onu izraelskog Ashdoda.
- Tada sam, zaista, imao dosta ponuda. Iz Hrvatske su me željeli Rijeka i Hajduk, bilo je ponuda iz Slovenije, Austrije, Belgije...Ipak, odlučio sam se za Ashdod, a u Izraelu sam igrao i za Hapoel iz Kfar-Sabe.
Nakon toga je igrao za grčki Ethnikos, zatim se u veljači 2006. vratio u Zrinjski u kojem se zadržao do 2008. i osvajanja Kupa, sezonu 2007./2008. je proveo u Prvoj ligi Srbije igrajući za Hajduk iz Kule, dok je u posljednjih pet i pol godina promijenio osam klubova na tri kontinenta.
- Tajland, Kanada, Mijanmar...Bilo je dosta zanimljivo. Sa sportske strane najbolje mi je bilo, kako sam rekao, u Zrinjskom, s financijske strane u Izraelu, dok je najljepše bilo na Tajlandu.

U Kanadi je igrao za Serbian White Eagles ili "Srpske bele orlove".
- U Torontu je bilo ugodno za život, ali to nije nogometna zemlja. Zanimljivo iskustvo, bio sam drugi strijelac prvenstva, ali nisam se dugo zadržao.
Možda je najegzotičnija destinacija ipak bio Mijanmar...
- Nekadašnja Burma, država koja graniči s Bangladešem, Indijom, Kinom, Laosom i Tajlandom. Ogroman broj ljudi živi u velikom siromaštvu koje je teško opisati riječi, dok mali postotak uživa u velikom bogatstvu. O kakvoj se državi radi možda najbolje govori podatak da sam, za razliku od svih drugih destinacija, tamo išao sam, jer nakon potpisa ugovora nisam želio da mi se pridruži obitelj, odnosno supruga Nataša i kćerka Ivona, zaključio je Rajović.
Iako se naputovao, vjeruje da će ponovno put Azije.
- Imam neke kombinacije, tako da ću, vjerujem, brzo znati ime novog kluba, zaključio je Rajović.

U osvajanju prve titule Zrinjskog 2005. godine Zoran Rajović je ugradio trideset nastupa, a sa sedamnaest postignutih pogodaka bio je prvi strijelac Premier lige
Zoran Rajović je u karijeri igrao za sedamnaest klubova iz devet država, a osim u Srbiji i BiH bio je još Bugarskoj, Kini, Izraelu, Grčkoj, Tajlandu, Kanadi i Mijanmaru

Dnevni list