FOTO  Zoran Rajović i zvijezda Real Madrida čekaju slavlje u Mostaru

rajovic
Takvu reputaciju uživao je u svim klubovima gdje je igrao; od Vinkovaca gdje je počeo, pa do Orašja u kojem je završio bogatu igračku karijeru. Nogometni gen je naslijedio od pokojnog oca Milorada, koji je igrao u najboljoj postavi vinkovačkog Dinama svih vremena. Tunjić, Šećer, Radić, Rajović, Halilović, Mlinarm Novoselac, imena su koje svako dijete u Slavoniji zna.

Zoran Rajović se povukao s terena, ali je ostao u nogometu. Evo i zašto.

- Iako sam promijenio desetak klubova, igrao na raznim kontinentima, iskren da budem mogao sam ostvariti više. Ne žalim se, niti krivim bilo koga, Zadovoljan sam jer sam svuda ostavio otvorena verata i stekao brojne prijatelje.

Oni su mu sada najbolja "ulaznica" u novom poslu.

- Odlučio sam ostati u nogometu kao nogometni agent. Nedavno sam bio gost Luke Modrića u Madridu. Premda Luka i ja nismo zajedno igrali u Zrinjskom, fascinirao me koliko me poznaje kao igrača. Imponuje mi to naravno, jer sam ja tada igrao u Glasincu, a on u Zrinjskom. Lukin gost sam bio zahvaljujući Davoru Landeki, mom prijatelju i bivšem suigraču iz Zrinjskog. Davor i Luka su nerazdvojni prijatelji bili u Zrinjskom i ostali do danas.

Zoran je imao priliku upoznati Real izbliza. Mnogi treneri sanjaju da odgledaju trening ili utakmicu "kraljeva", a Rajović je, kao Modrićev prijatelj imao specijalni status.

- Nemam riječi da opišem taj osjećaj i tretman. Bio u sam u Realovom kampu, gledao trening, družio se s Lukom i njegovim suigračima. Bio sam igrač i znam da na nas neki gledaju drugačije, ali to su sasvim normalni momci. Što veće zvijezde, veći ljudi. Bio sam gost na utakmici sa Seviljom. Jako sam zahvalan Davoru i Luki, jer mi posjeta Realu znači i s ljudske i poslovne strane.

Modrić i Landeka su njegovi "kapitalci" u budućem poslu. Ne i jedini.

- Kroz karijeru sam igrao s mnogim velikim igračima, poput Ljuboje, Bošnjaka, Jovanovića, Krasića, Šunjića... Sve su to sjajni momci, koji su ostvarili impresivne karijere ili još igraju u velikim klubovima.

Kroz karijeru je upoznao brojne vrhunske trenere.

- Trenirali su me, između ostalih, Ljupko Petrović, Dragoljub Bekvalac, Stanko Mršić, Milorad Kosanović, Franjo Džidić, Mihajlo Bošnjak i drugi... Svima sam zahvalan jer sam od svakog ponešto naučio. Trenirao me sadašnji selektor Izraela Elisa Lewi.

Njegova najveća podrška i oslonac je supruga Nataša, koju je upoznao dok je igrao u Glasincu. Koja mu je podarila kćerkicu Ivonu i sina Damjana.

- Prijatelji, moji bivši suigrači, treneri, sportski radnici koje sam upoznao, danas su moj najveći adut i kapital u poslu kojim se već bavim- izjavio je za sportske.ba Zoran Rajović, prvak fair playa.

Rajović, Modrić i Šunjić su na društvenim mrežama pozvali sve prijatelje, navijače Zrinjskog da ih podrže u posljednjem meču sa Slobodom. Pobjeda Mostarcima donosi titulu.