Zlomislić: U Širokom se sada navija i za Rijeku

damir zlomislić, Zloma, Široki Brijeg, HNK Rijeka, damir zlomislić, damir zlomislić, NK Široki Brijeg, damir zlomislić, HŠK Zrinjski
Za Damira Zlomislića pripreme u Španjolskoj znače prvu veću stepenicu na putu prema povratku nogometu. Kobna je bila prvenstvena utakmica protiv »Hrvatskog dragovoljca« u Kranjčevićevoj krajem kolovoza. Pukla je kost u stopalu, a uskoro stigla crna dijagnoza - višemjesečna pauza. Proteglo se sve zajedno do početka prosinca. Šteta, jer dobroćudni div iz Širokog Brijega se prometnuo u važnog Kekovog »jokera«. Odigrao je gotovo sve utakmice do ozljede, stigao postići i svoj prvijenac protiv »Prestaty Towna«. »Zloma« još nije pravi, muči se s atrofiranim mišićima i zglobom kojega tek treba pripremiti na one najveće napore. Počeo je raditi s loptom, Kek ga postepeno uvodi u rad s momčadi, ali trebat će još imati strpljenja.

- Kako sam? Hvala Bogu - bolje. Skočni zglob još malo boli, ali to je zato što je pauza bila duga. Nogu treba jačati. Ide nabolje, uključio sam se u rad s loptom. Napredak je tu, vidljiv iz dana u dan i to me raduje, ali treba biti strpljiv. Kao što trener kaže ne smiju me ponijeti osjećaji, moram biti pametan, kontrolirati se i naravno čekati da budem 100 posto spreman.
Prve dane kada je počeo trenirati jedna noga je naočigled bila slabija od druge. Kaže i da zbog toga još uvijek trpi bolove...

- Vidi se i osjeti se. Zglob je pod opterećenjem, trpim bolove. Pokušali smo olakšati s bandažom i puno je lakše. S time koliko-toliko normalno trčim i igram.

Sporo zarastanje

Problem je tijekom oporavka predstavljala slomljena kost koja je sporo zarastala.

- Kost je jako sporo zarastala, ali kažu liječnici da je ta kost jako slabo prokrvljena i samim time je zarastanje sporije. Očekivao sam i nadao sam se da će sve to prije proći, ali eto... Na kraju je ispalo da me nije bilo četiri mjeseca. Trebat će još vremena da osjetim loptu i prostor. Najbitnije je da nestanu bolovi, onda ću polako početi hvatati formu. Čeka me puno rada i sigurno neću biti pravi tako skoro, ali vjerujem da bi u drugoj polovici proljetnog dijela sezone moglo sve sjesti na svoje mjesto.

Što je najbitnije nije klonuo duhom. Uostalom, kakav je na terenu takav je i van njega - »fajter«.

- Nisam klonuo jer sam prihvatio odmah drugi dan nakon ozljede da je situacija takva kakva je. Teško je bilo gledati na televiziji utakmice i to proživljavati, ali sve je to sastavni dio života nogometaša. Bilo je igrača koji su imali i puno teže ozljede pa su se vraćali na teren još bolji. Motiviran sam da radom što prije dođem u fazu kada mogu pomoći ekipi.

Žal može biti tim veća ako se zna da došao na mala vrata prošloga ljeta i vrlo brzo se nametnuo i prometnuo u najveće iznenađenje prijelaznog roka.

Euro kriteriji

- Istina, došao sam na mala vrata, ali zbog toga što su samnom u prijelaznom roku došla stvarno poznata igračka imena. Bio sam nepoznat javnosti i možda sam to dobro iskoristio jer nisam bio pod pritiskom. Uvijek sam vjerovao u sebe, znao koliko mogu. Trener mi je isto dao povjerenje, ali sve je zbog ozljede trajalo kratko. Nadam se da ću se što brže vratiti. Konkurencija u vezi? Odlični igrači, ali ne samo u veznom redu već u cijeloj momčadi. Pravi igrači, pravi dečki, koji su iskusni i koji su odlično iznijeli jesenskog dijela sezone. Zdrava konkurencija može samo pomoći.

U Hercegovini, koja je tradicionalno obojana u modre ili bile boje sigurno se zbog »Zlome« pojavio pokoji simpatizer »Rijeke« više.

- Dosta mi ljudi govori da navijaju za mene i za »Rijeku«. Prije nitko to nije toliko pratio, ali sada moji iz Širokog prate utakmice »Rijeke«, navijaju... Kada smo igrali protiv »Stuttgarta« bio je pun kafić, slavilo se nakon prolaza. Dolje su počeli pratiti »Rijeku« zbog mene. A možda su neki sada zbog mene počeli više navijati za »Rijeku« nego za »Dinamo« ili »Hajduk«. »Rijekino« proljeće?

Prije svega jesen je jako puno pomogla »Rijeci« da napreduje. Europske utakmice su dobro došle klubu, ali i nama igračima. Moraš napredovati kada igraš takve utakmice. Vidjeli smo neke stvari koji moramo doraditi, koje nam trebaju da bi postali europska ekipa. Kriteriji su narasli, gledamo da dostignemo neke europske standarde. Imamo strašan potencijal i to moramo iskoristiti. Na proljeće nam se otvara dobar put kroz Kup da budemo u finalu, a u dvije utakmice s »Dinamom« se može dogoditi svašta. U prvenstvu idemo u svakoj utakmici na pobjedu.

Vjerujemo u sebe, jer mi smo - »Rijeka«. I protiv »Dinama« i »Hajduka« imamo respekta, ali vjerujemo u svoje mogućnosti i idemo na pobjedu - zaključio je 22-godišnji veznjak.

novilist.hr