Zlatko Dalić: Što je to Luka još trebao napraviti za Zlatnu loptu?

Zlatko Dalić: Što je to Luka još trebao napraviti za Zlatnu loptu?
Dalić je nedavno objavio popis igrača, prvi nakon osvojenog srebra na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, piše Index.hr.

Dalić je i kandidat za FIFA-inog trenera godine nakon što je napravio povijesni rezultat s Hrvatskom, a FIFA je povodom toga razgovarala s hrvatskim izbornikom.

"I dalje vlada taj osjećaj kao da sanjamo. Kad smo se vratili, u Zagrebu nas je dočekalo više od pola milijuna ljudi. Taj dan nitko od nas neće zaboraviti. Bilo je to nevjerojatno ljeto za nas", izjavio je Dalić pa nastavio:

"Vjerojatno će nam trebati još nekoliko godina da shvatimo što smo uspjeli napraviti. Samo Njemačka i Francuska imaju više medalja od nas na mundijalima u zadnjih 20 godina! Nemaju ni Brazil, Argentina, Italija ni Španjolska."

Pitali su Zlatka hoće li osvojiti nagradu za najboljeg trenera godine, a on je kao i uvijek ostao skroman.

"Najvažnije pobjede su protiv Nigerije, Islanda, Argentine, Danske, Rusije i Engleske pa onda svaka individualna nagrada nije važna kao srebrna medalja koju smo osvojili kao momčad. Osvojio to ili ne, ovo ljeto mi je najbolji sportski period u životu."

Potom se Dalić osvrnuo i na Luku Modrića, koji je kandidat za nagradu za najboljeg igrača svijeta.

"Nema dileme o tome je li Luka zaslužio nagradu. Već dugi niz godina on je ključan igrač Reala, ali teško je bilo kome osvajati individualne nagrade pored Lionela Messija i Cristiana Ronalda. Ipak, Luka je bio najbolji igrač Svjetskog prvenstva i ključan igrač Reala u Ligi prvaka i zaslužuje postati najbolji. Što je mogao više od toga učiniti? Pa on je idealan nasljednik Ronalda i Messija. Ponizan je, veliki radnik i uvijek daje sve od sebe. Ne vidim niti jednog igrača koji je zaslužio tu nagradu više od njega i siguran sam da svijet nogometa to vidi", zaključio je Dalić.