Zlatko Dalić: Što je to Luka još trebao napraviti za Zlatnu loptu?

zlatko dalić, Luka Modrić, zlatko dalić, Vatreni, zlatko dalić, Hrvatska zemlja, Vatreni, zlatko dalić, Vatreni, zlatko dalić, Vatreni
Dalić je nedavno objavio popis igrača, prvi nakon osvojenog srebra na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, piše Index.hr.

Dalić je i kandidat za FIFA-inog trenera godine nakon što je napravio povijesni rezultat s Hrvatskom, a FIFA je povodom toga razgovarala s hrvatskim izbornikom.

"I dalje vlada taj osjećaj kao da sanjamo. Kad smo se vratili, u Zagrebu nas je dočekalo više od pola milijuna ljudi. Taj dan nitko od nas neće zaboraviti. Bilo je to nevjerojatno ljeto za nas", izjavio je Dalić pa nastavio:

"Vjerojatno će nam trebati još nekoliko godina da shvatimo što smo uspjeli napraviti. Samo Njemačka i Francuska imaju više medalja od nas na mundijalima u zadnjih 20 godina! Nemaju ni Brazil, Argentina, Italija ni Španjolska."

Pitali su Zlatka hoće li osvojiti nagradu za najboljeg trenera godine, a on je kao i uvijek ostao skroman.

"Najvažnije pobjede su protiv Nigerije, Islanda, Argentine, Danske, Rusije i Engleske pa onda svaka individualna nagrada nije važna kao srebrna medalja koju smo osvojili kao momčad. Osvojio to ili ne, ovo ljeto mi je najbolji sportski period u životu."

Potom se Dalić osvrnuo i na Luku Modrića, koji je kandidat za nagradu za najboljeg igrača svijeta.

"Nema dileme o tome je li Luka zaslužio nagradu. Već dugi niz godina on je ključan igrač Reala, ali teško je bilo kome osvajati individualne nagrade pored Lionela Messija i Cristiana Ronalda. Ipak, Luka je bio najbolji igrač Svjetskog prvenstva i ključan igrač Reala u Ligi prvaka i zaslužuje postati najbolji. Što je mogao više od toga učiniti? Pa on je idealan nasljednik Ronalda i Messija. Ponizan je, veliki radnik i uvijek daje sve od sebe. Ne vidim niti jednog igrača koji je zaslužio tu nagradu više od njega i siguran sam da svijet nogometa to vidi", zaključio je Dalić.