Zlatka Dalića pitali smo napušta li Hrvatsku, ovo je njegov odgovor

Zlatka Dalića pitali smo napušta li Hrvatsku, ovo je njegov odgovor

Mediji s Bliskog istoka raspisali su se posljednjih dana o tome da saudijski velikan Al-Ittihad želi dovesti hrvatskog izbornika Zlatka Dalića, te da mu je navodno spreman dati i 10-ak milijuna dolara po sezoni. Žele ga odmah, jer dosadašnjem treneru, Španjolcu Joséu Luisu Sierri, uručili su otkaz zbog niza slabih rezultata (dvije pobjede u devet utakmica), piše Večernji list.

No, želje su jedno, a realnost drugo. A realnost je takva da u ovom trenutku Dalića niti najmanje ne zanima odlazak u prvoligaša iz Saudijske Arabije. Na naš SMS o zanimanju Al-Ittihada, Dalić je kratko, ali vrlo znakovito odgovorio: “Slovačka”.

U prijevodu, izborniku je u glavi samo sljedeća utakmica vatrenih, protiv Slovačke 16. studenoga na Rujevici. A s barem bodom iz te utakmice Hrvatska bi se plasirala na Europsko prvenstvo, gdje Dalić ima velike planove, odnosno želju za još jednom velikom medaljom, nakon srebra na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Ovo nije prvi put da Daliću dolaze ponude od kojih boli glava. Odmah nakon osvajanja srebra na SP-u imao je ponudu jednog kineskog prvoligaša vrijednu 10 milijuna dolara po sezoni! No, Dalić ju je odbio.

Iako je u azijskom svijetu izgradio ime, a tamošnji uspjesi doveli su ga do klupe reprezentacije, Dalić o povratku u taj dio svijeta zasad ne razmišlja. Kad bi se i vraćao, otišao bi samo u Al-Hilal, kojeg je vodio 2013. godine. Jer, taj je klub trenutačno najbogatiji i najmoćniji u Saudijskoj Arabiji.

Uglavnom, Al-Ittihad može ovih dana željeti Dalića, ali uzalud, jer fokus mu je na hrvatskoj reprezentaciji. A nakon što jednog dana završi posao s vatrenima, Dalićev cilj je kluba nekog jako kluba iz Lige petice. Zahvaljujući uspjesima i renomeu kojeg je pritom zaslužio u nogometnom svijetu, Dalićev povratak u Aziju bio bi za njega samo korak unazad. Naravno, ne računajući silne milijune koje tamo može dobiti.