Zlatka Dalića pitali smo napušta li Hrvatsku, ovo je njegov odgovor

zlatko dalić, zlatko dalić, Vatreni, zlatko dalić, malonogometna liga hercegovine, zlatko dalić, Poljud,  stadion  Poljud, zlatko dalić, Hrvatska, popis, Hrvatska reprezentacija, zlatko dalić, Mario Mandžukić, zlatko dalić, Vatreni, zlatko dalić, Ivan Rakitić, zlatko dalić, Azerbejdžan, zlatko dalić, Hrvatska reprezentacija, Poljud, Split, zlatko dalić, Vatreni, hrvtaska vatreni, zlatko dalić, Hrvatska, zlatko dalić, Hrvatska, duje ćaleta car, zlatko dalić, izbornik, popis igrača, zlatko dalić, Andrej Kramarić, zlatko dalić, Hrvatska, zlatko dalić, Hrvatska, Europsko prvenstvo

Mediji s Bliskog istoka raspisali su se posljednjih dana o tome da saudijski velikan Al-Ittihad želi dovesti hrvatskog izbornika Zlatka Dalića, te da mu je navodno spreman dati i 10-ak milijuna dolara po sezoni. Žele ga odmah, jer dosadašnjem treneru, Španjolcu Joséu Luisu Sierri, uručili su otkaz zbog niza slabih rezultata (dvije pobjede u devet utakmica), piše Večernji list.

No, želje su jedno, a realnost drugo. A realnost je takva da u ovom trenutku Dalića niti najmanje ne zanima odlazak u prvoligaša iz Saudijske Arabije. Na naš SMS o zanimanju Al-Ittihada, Dalić je kratko, ali vrlo znakovito odgovorio: “Slovačka”.

U prijevodu, izborniku je u glavi samo sljedeća utakmica vatrenih, protiv Slovačke 16. studenoga na Rujevici. A s barem bodom iz te utakmice Hrvatska bi se plasirala na Europsko prvenstvo, gdje Dalić ima velike planove, odnosno želju za još jednom velikom medaljom, nakon srebra na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Ovo nije prvi put da Daliću dolaze ponude od kojih boli glava. Odmah nakon osvajanja srebra na SP-u imao je ponudu jednog kineskog prvoligaša vrijednu 10 milijuna dolara po sezoni! No, Dalić ju je odbio.

Iako je u azijskom svijetu izgradio ime, a tamošnji uspjesi doveli su ga do klupe reprezentacije, Dalić o povratku u taj dio svijeta zasad ne razmišlja. Kad bi se i vraćao, otišao bi samo u Al-Hilal, kojeg je vodio 2013. godine. Jer, taj je klub trenutačno najbogatiji i najmoćniji u Saudijskoj Arabiji.

Uglavnom, Al-Ittihad može ovih dana željeti Dalića, ali uzalud, jer fokus mu je na hrvatskoj reprezentaciji. A nakon što jednog dana završi posao s vatrenima, Dalićev cilj je kluba nekog jako kluba iz Lige petice. Zahvaljujući uspjesima i renomeu kojeg je pritom zaslužio u nogometnom svijetu, Dalićev povratak u Aziju bio bi za njega samo korak unazad. Naravno, ne računajući silne milijune koje tamo može dobiti.