Zlata im je vrijedan: Svi su se poklonili velikom Oliću

Manchester U, Bayern, Ivica Olić, Ivica Olić, Ivica Olić, Ivica Olić, nogometaš, Njemački mediji, Ivica Olić

Samo nekoliko sati nakon što su nogometaši Bayerna na Old Traffordu izborili polufinale Lige prvaka, njihovi navijači pokupovali su sve ulaznice za utakmicu protiv Lyona u minhenskoj Allianz Areni. Sezona još nije ni približno gotova, a rekordni njemački prvak debelo je premašio lanjsku zaradu u Ligi prvaka. Prije svega zahvaljujući Ivici Oliću. Lani su Bavarci zaradili 34 milijuna eura. U ovoj sezoni, nakon izbacivanja Manchester Uniteda, prešli su granicu od 50 milijuna eura. Od Uefe su dobili 20 milijuna eura nagrade, a prodajom ulaznica, navijačkih rekvizita i različitim marketinškim akcijama zaradili su još 30 milijuna eura. Olićev doprinos? Zabio je pobjednički gol protiv Maccabija iz Haife, golom pokrenuo preokret protiv Juventusa u Torinu, asistirao Kloseu za pobjedu protiv Fiorentine u osmini finala, zabio za pobjedu nad Manchesterom u prvoj četvrtfinalnoj utakmici i na kraju još jednim golom “crvene vragove” nokautirao i na Old Traffordu.
- Ivica je čudesan igrač. Nevjerojatnom energijom može pokrenuti cijelu momčad. Zlata nam vrijedi - rekao je Rummenigge.
- Ovo je definitivno najljepši Bayernov poraz u povijesti. Koliko se sjećam. Ključan je bio Olićev gol - nadovezao se predsjednik i klupska legenda Franz Beckenbauer. U 90 minuta na Old Traffordu stala je praktički cijela Bayernova aktualna sezona: počeli su katastrofalno, unatoč velikim očekivanjima gotovo su potonuli već na startu, a onda se odnekud pojavio Ola i još im jedanput spasio dan. I blagajnu.

24 sata.hr