Životna drama argentinske nogometne zvijezde: Intimna ispovijest o teškoj bolesti

juan gutierrez, životna drama, rak testisa

Naime, otkrio je da se bori s rakom testisa. Trenutno prima kemoterapiju zbog koje je izgubio i svoj ‘zaštitni znak' - dugu kosu i kovrče. A i smršao je, brada mu se prorijedila...

Nuspojave liječenja teške bolesti nisu ga zaobišle. Obožavatelji engleskog kluba posebno vole i simpatiziraju upravo Gutierreza. Nakon što je na argentinskoj televiziji u utorak navečer iskreno progovorio o svojoj bolesti, obožavatelji su ga zasuli porukama podrške i željama za što bržim oporavkom. Najveća su mu podrška obitelj i djevojka Alejandra Ayelen Maglietti kojima je zahvalio i na svom Twitter profilu, javljaju britanski mediji. "Kad su mi potvrdili dijagnozu i rekli da bolujem od raka, otišao sam doma plakati.

To je bila najteža igra koju sam morao zaigrati", iskren je nogometaš. Argentinska nogometna zvijezda mjesecima je držao u tajnosti svoju bolest i primjećena je njegova odustnost s predsezonskih treninga s ostatkom ekipei. Gutierrez, koji se proslavio 2010. u Svjetskom kupu, rekao je:

"Detektirao sam tumor u testisu. Došao sam u Argentinu i suočio se s velikim troškovima oporavka. No, novac nije važan. Nije uopće. Nije važan niti ugovor s Newcastleom. Važno je zdravlje. Morao sam krenuti s kemoterapijom. Bilo je teško prihvatiti da mi kosa ispada. Nisam je htio šišati, puštao sam je da raste... Vjerujte, borba s rakom čini sve ostale probleme beznačajnima. Odlučio sam ispričati svoju priču jer će možda na neki način pomoći ljudima koji također boluju od raka."

Newcastle je znao za te zdravstvene probleme od samog početka, ali su poštivali njegovu privatnost. Newcastle je prebacio Gutiereza su ga iz prve ekipe prošle sezone i posudili ga drugom klubu. No, kad se vratio s lošim vijestima, rekli su mu da ode kući i da se pokuša oporaviti. Osim toga, klub je molio novinare da ne ustraju na pitanjima zašto je Gutierrez bio odsutan u određenom periodu prošle sezone iz poštovanja prema situaciji. Tridesetjednogodišnjak je otkrio da je odstranio lijevi testis, a liječenje i oporavak će nastaviti u Argentini.