Zidane otkrio ima li nade da Modrić zaigra protiv Mađarske

zlatna lopta, Luka Modrić, Luka Modrić, Luka Modrić, Real Madrid, Luka Modrić, Novak Đoković, Luka Modrić, inter, luka modrć, Luka Modrić, Luka Modrić, Luka Modrić, Luka Modrić, Real Madrid, luka modrć, Real Madrid, Luka Modrić, Hrvatska, Luka Modrić, Hrvatska, Real Madrid, Luka Modrić, Luka Modrić, Real Madrid, Luka Modrić, Real Madrid, Luka Modrić, Real Madrid, Luka Modrić, Real Madrid, Luka Modrić

 

Zinedine Zidane, trener Real Madrida, ne smatra odgovornim hrvatskoga izbornika Zlatka Dalića za ozljedu Luke Modrića koji se nakon dviju utakmica s Hrvatskom vratio ozlijeđen u Madrid. Real Madrid je u petak spustio prognozu njegovog povratka s četiri na tri tjedna.


Upitan u petak na konferenciji za medije da komentira Modrićevu ozljedu i smatra li da ga je Dalić forsirao sve dok se nije ozlijedio, Zidane je odgovorio: - Ne znam...nisam bio ondje s njim. No ne vjerujem. Svatko želi najbolje svom igraču. Međutim, naravno, Luka je imao dvije utakmice u tri dana i dobro. Sada ne možemo više razmišljati o tome. Nadam se da će nam se Luka što prije oporaviti. To što danas nije s nama zbog ozljede i što sutra ne može igrati jest činjenica koju moramo prihvatiti.

Zidane je u sportskom centru na sjeveru Madrida govorio uoči subotnje utakmice protiv Levantea na Santiago Bernabéu.

Modrić, kapetan reprezentacije Hrvatske, prošli petak i ponedjeljak je bio odigrao po 90 minuta protiv Slovačke i Azerbajdžana, a u utorak se vratio u Madrid gdje je prisustvovao predstavljanju dokumentarnog filma o suigraču Sergiju Ramosu.

U srijedu nije trenirao zbog bolova pa su ga u četvrtak pregledali klupski liječnici na čelu s Nikom Mihićem, hrvatskim direktorom liječničke službe Real Madrida.

- Dijagnosticirana mu je ozljeda aduktora desne noge - izvijestio je Real u četvrtak. Nekoliko minuta kasnije klupski dužnosnik je rekao Hini kako bi vezni igrač, koji je u ponedjeljak napunio 34 godine, mogao izbivati s travnjaka mjesec dana.


U petak je Real Madrid ublažio tu početnu procjenu.

- Izbivat će otprilike tri tjedna - rekao je isti dužnosnik. Vodstvo kluba je nezadovoljno što im je reprezentacija Hrvatske vratila ozlijeđenog igrača uoči zgusnutog rasporeda u nadolazećim tjednima.

Modrić bi mogao propustiti utakmice protiv Levantea, PSG-a, Seville, Osasune, Atlética, Club Bruggea i Granade. Posljednji put je bio ozlijeđen u veljači 2018. godine.


- Za ozljede kakvu ima Modrić, vrijeme oporavka obično traje od dva do tri tjedna, uglavnom tri - rekao je u petak u telefonskom razgovoru José González, liječnik privatnog medicinskog centra Deyre u Madridu koji se bavi ozljedama nogometaša.

Real Madrid ima problema s ozljedama budući da su od početka priprema, u posljednja dva mjeseca, osmorica igrača imala ozljede mišića a ukupno ih je jedanaest bilo ozlijeđeno. I to već u rujnu s tri odigrana prvenstvena kola.

Španjolski mediji su uprli prstom u kondicijskog trenera Grégorija Duponta, Zidanovog francuskog sunarodnjaka, koji se ljetos priključio ekipi.

- Ne, ne znam u čemu je problem. Svi klubovi imaju s time problema, posebno na početku sezone. Mi, osim toga, imamo puno reprezentativnih igrača koji nikada ne staju. Nikada - rekao je Zidane.

- Mi dobro treniramo, potpuno vjerujem ljudima s kojima radim ovdje jer su oni najbolji. A što se ozljeda tiče, nadam se ih više neće biti nakon ove Lukine. No to je nešto što se povremeno događa - dodao je.

U subotu se nakon reprezentativne pauze nastavlja španjolsko prvenstvo u kojem s maksimalnih 9 bodova vodi Atlético Madrid ispred Athletic Bilbaa i Seville s po 7 bodova. Real Madrid je peti s 5 bodova.

Hrvatska igra protiv Mađarske 10. listopada.

Vecernji.ba