Zeljković i Čivić pogodili za gostujuću pobjedu Veleža protiv Čelika

nogomet, BHT Premijer liga, Čivić , Velež, čelik

U drugom susretu 14. kola BHT Premijer lige u nogometu, zenički Čelik poražen je večeras na Bilinom polju od mostarskog Veleža rezultatom 0:2 (0:0).

Mostarci su se, tako, revanširali Zeničanima za poraz u 3. kolu na svom terenu, kada je Čelik slavio s 2:1. 

Velež je imao bolje prilike, a zaprijetili su u 10. minuti preko Samira Zeljkovića, čiji je šut sa oko 25 metara završio pored desne vratnice gola. Nakon prodora po lijevoj strani i ubačene lopte od Jani Urdinova, Edo Vehabović je u 14. minuti šutirao sa oko 10-ak metara, ali je domaći golman Bojan Pavlović odbranio.

Domaći trener Slaviša Božičić zamijenio je već u 23. minuti desnog beka Antu Blaževića, umjesto kojeg je ušao Ševkija Resić. Gosti su ponovo zaprijetili u 33. minuti, kada je Nusmir Fajić, na ubačaj Vaska Kalezića, šutirao glavom sa oko pet metara i pogodio mjesto gdje se spajaju prečka i stativa.

Samo minutu kasnije gostujući golman Adnan Bobić intervenirao je ispred Aidina Mahmutovića, a onda i odbranio udarac Ševke Okića sa oko 12 metara. Na odmor se otišlo bez golova, ali su gosti u 51. minuti prvi put večeras zatresli mrežu Čelika. Strijelac je bio Samir Zeljković. 

Čelik je mogao poravnati u 69. minuti, ali je šut glavom Mahmutovića, na ubačaj Ermina Huseinbašića, završio pored gola. Huseinbašić je minute kasnije u petercu gostiju promašio loptu, koju mu je ubacio Vladimir Grahovac.

Pokušaji Čelika ni do kraja utakmice nisu bili uspješni, a gosti su, u 4. minuti sudijskog dodatka, postigli i drugi gol. Muharem Čivić pobjegao je obrani Čelika i postavio konačnih 0:2.  

U prvom susretu 14. Kola Mladost iz Doboja kod Kaknja porazila je s 1:0 na svom terenu Zvijezdu 09.

Sutra u 14.30 sati igraju Zrinjski – Željezničar i Radnik – Široki Brijeg, a u nedjelju Sloboda – Sarajevo (14.30) te Borac – Tuzla City (16.00).

Tabela nakon nepotpunog 14. kola: Sarajevo 27, Željezničar 26, Radnik i Tuzla C. po 24, Borac 21, Zrinjski 20, Velež 18, Široki Brijeg 17, Čelik 16, Sloboda 13, Mladost DK 12 i Zvijezda 3 boda.