Želimo zadržati trenera i bar 80 posto tima

čapljina nogomet
Što god to bilo, Čapljinci su od neafirmirane i mlade skupine igrača ljetos sklopili sastav koji je bio prava momčad, pružao maksimum čitavim tijekom prvenstva i na kraju došao do diobe trećeg mjesta u Prvoj ligi FBiH, a što je daleko iznad predsezonskih očekivanja.

- Preskočili smo neke naše ciljeve ostanka u ligi. Kad uzmemo u obzir fond igrača i proračun s kojim raspolažemo ja sam i više nego zadovoljan s ostvarenim rezultatom. Možemo kazati da smo najbolji u županiji, dosta mladih je igralo, od šest do osam smo ih imali stalno u sastavu. Na nekim utakmicama smo imali po osam igrača ispod 21 godine. Gledati ćemo i u budućnosti da još više juniorima pružimo priliku, govori predsjednik kluba, Zoran Prskalo.
Čapljina je bila deseta domaća ekipa lige, ali četvrta gostujuća. To im je u konačnici donijelo diobu od trećeg do petog mjesta s Orašjem i Bosnom koji su također skupili po 47 bodova. U klubu žele nastaviti istom uspješnom stazom naprijed.

- Cilj nam je sačuvati ovu ekipu. Nakon desetak dana odmora krenut ćemo pregovarati s njima kako bi imali kompletiran tim što prije. Razgovarat ćemo s trenerom i svim igračima, a cilj je da barem 80 posto njih ostane, kaže Prskalo.

Povoljne vijesti iz Čapljine ove sezone će svakako privući dosta nogometaša za pripreme u srpnju.

- Dolazaka će sigurno biti. Napravili smo lijepu priču oko svega, atmosfere u klubu i uvjeta igranja, tako da očekujem da će dosta igrača doći na probu. Hoće li to biti kvaliteta koju ćemo zadržati, to ćemo vidjeti. U svakom slučaju ćemo ciljati više na mlađe i neafirmirane igrače umjesto onih iskusnijih koje ne možemo sebi priuštiti, govori Prskalo te dodaje kako klub planira dodatna ulaganja u omladinski pogon, ali da nije daleko ni od ciljanja na Premijer ligu.

- Mislim da realno Čapljina i regija zaslužuju da imaju još jednog premijerligaša, bilo bi lijepo. Ali imamo dosta posla prije toga. Ekipa se može boriti za to, ovosezonski sastav je izgubio 13 bodova kući. Prioritet nam je sad infrastruktura, ali ako se stvori prilika odmah za ulazak - zašto je ne iskoristiti? Uspjeh u ovoj sezoni nam je dosta pomogao jer smo dobili dodatnu podršku. Zahvaljujem se sponzorima, načelniku dr. Smiljanu Vidiću i općini koji nas podržavaju u radu te mojim suradnicima. Čestitam treneru Damiru Borovcu, struci i igračima na ostvarenom rezultatu, zaključio je Zoran Prskalo.

Prioritet rekonstrukcija stadiona Bjelave

Direktor Čapljine, Damir Obad, je još prije mjesec i pol najavio proširenje kapaciteta stadiona Bjelave kojem svakako nedostaje 1.000 stajaćih mjesta za ispunjenje uvjeta koje zahtjeva Prva liga FBiH (obvezno je 2.000 mjesta, uz 1.000 sjedećih) te nove klupske prostorije.

- Razgovori su u tijeku, završili smo idejni plan, napravit ćemo financijsku konstrukciju i onda krenuti u razgovore sa sponzorima i općinom. Imamo pozitvne odgovore po tom pitanju, to nije neka "šuplja" priča ili marketinški trik. Krenut ćemo u realizaciju, a pitanje je samo koliko će to dugo trajati jer je sve do financija. Želimo napraviti iskorak po pitanju infrastrukture i neminovno je da se to mora napraviti, potvrdio je Prskalo.
Istaknuo da je u planu odmah raditi tribine koje će zadovoljiti i uvjete igranja u Premijer ligi, a što podrazumijeva 3.000 sjedećih mjesta.

Ramićev gol bacio mrlju na pobjedu

Čapljinci su kumovali ulasku Metalleghea u Premijer ligu pobjedom protiv Zvijezde (4:0) u posljednjem kolu.

- Iskreno, bilo je tu dosta priča pred našu utakmicu. Mi smo odigrali korektno protiv Zvijezde i pobijedili. Te dvije ekipe su po financijama bile sami vrh, ali po igračkom kadru - ne bih rekao. Izmijenjivali su se na vrhu, prednost sam davao Zvijezdi zbog iskustva, ali rasplet je bio kakav jeste. Čestitamo Metallegheu na ulasku, kaže Prskalo.

Jedan detalj s posljednje utakmice je bacio mrlju na pobjedu Čapljine. Kod rezultata 0:0 napadač Zvijezde Mirsad Ramić je, ispostavilo se, ipak zabio čist gol.

- Ne znam što je tu suđeno, prekršaj ili zaleđe, ali ni kad smo mi oštećeni od sudaca ne komentiram to. I oni su ljudi i mogu pogriješiti. Zato uvijek svojima kažem: "zabijte 2 - 3 gola i sudac vam onda ne može ništa", pa koliko god to djeluje da nije jednostavno, komentirao je Prskalo.

Čapljina je kasnije zabila četiri gola, a tim iz Gradačca više nije imao ozbiljnu priliku.

- Smatram da ekipa koja želi ući u Premijer ligu mora više pokazati. Mislim da su naši igrači pokazali odličnu igru i karakter usprkos pričama koje su kolale danima. Ovo je pokazatelj da se radom mogu postići ciljevi, izjavio je.

Dnevni list