Ždrijeb Lige Hercegovine u četvrtak

...do sad je poznato pet sudionika završnice Lige Hercegovine, čiji je domaćin ove godine Čapljina.

To su Žabljak selo (Livno), Bijelo polje (Mostar), Ljuti Dolac (Široki Brijeg), Vidovo polje (Stolac) i Meljakuša (Posušje).
Ove ekipe će se naći u ždrijebu koji će Međužupanijska koordinacija za općinska malonogometna natjecanja MZ-a upriličiti u četvrtak (12 sati).
- Osim toga će biti imenovana tijela natjecanja (natjecateljska komisija, disciplinska komisija i komisija za žalbe), a zatim će se usvojiti propozicije, sustav i kalendar natjecanja, rekao je predsjedavajući Koordinacije Mile Prusina.
Livno još nije sigurno

Kako smo ranije pisali za dobivanje statusa desetog sudionika na završnici livanjski turnir "Crna stina" i njegov pobjednik će za ulazak u natjecanje trebati odobrenje općinskih vlasti.
- Još nemamo pouzdano informaciju, kasnimo zbog odmora. S druge strane su nas stisli rokovi za prijavu na finalni turnir, ali će nas morati sačekati s definitivnom odlukom još dan - dva, rekao je organizator livanjskog turnira, Ante Anić.
U različitim fazama su natjecanja ostalih liga (Čitluk, Ljubuški, Tomislavgrad, Grude, Čapljina), a posljednji bi svoje lokalno prvenstvo trebali okončati u Čapljini (16. kolovoza).
Večeras su u Čitluku na rasporedu polufinalni mečevi, a u Blizancima će se sastati: Gradnići - Donja Blatnica (21 sat) i Međugorje - Krehin Gradac (22 sata).
- Sve je spremno za start polufinala. Osim jednog incidenta kada je u četvrfinalnom meču Čerina i Donje Blatnice udaren sudac, drugih problema nije bilo. Liga je protekla bez drugih nekorektnosti i žalbi, očekujemo da će u jednakom tonu biti i završena, rekao je povjerenik Lige Tomo Krasić.

Prilagodba predstavnika Tomislavgrada

Osim Čapljine u tekućem tjednu bi trebale biti okončane sve ostale Lige. Zaključno s nedjeljom bit će održano finale i u jedinoj Ligi gdje se kompletno nadmetanje odigrava u velikom nogometu, Tomislavgradu. Jučer su u ovom natjecanju odigrana četiri četvrtfinalna meča (polufinalni ogledi su na programu u srijedu).
- Prezadovoljni smo ovoljetnom Ligom, jer nikad nije bilo više prijavljenih momčadi (29), niti je posjet bio bolji, kaže Ivan Banović, sportski direktor HNK Tomislav, kluba organizatora ovog natjecanja.
Prošlogodišnji prvak, Eminovo selo, je ispao još u osmini finala i to za sad predstavlja najveće iznenađenje, iako svojom kvalitetom ostale momčadi značajno ne zaostaju. Poslije finalnog ogleda u Tomislavgradu (14. kolovoza) pobjedniku će ostati samo par dana da se pripremi za mali nogomet koji će igrati na završnici.
- Teško da se naš predstavnik može uvježbati, ali će biti spreman za nastup. Pojedine naše ekipe bi možda i mogle nešto napraviti na završnici, međutim ne znači da će pobjednik prvenstva u Tomislavgradu biti tim koji najbolje igra mali nogomet, rekao je Ivan Banović. Er. B.

U Grudama još po skupinama

Posljednji rezultati faze natjecanja po skupinama u Grudama: Pešija - Pocrte 1:2, Ledinac - Višnjica/Meovići 5:4, Drinovci II - Tihaljina 2:4, Sovići Gornji - Dragićina 5:1.
Raspored večerašnjih utakmica: Grude Zapad - Ružići (20), Drinovci I - Cerov Dolac (21), Gorica - Borajna (22), Sovići Donji - Grude Centar (23).

U Ljubuškom četvrtfinale

Na "Unitrade" 8. MNL naseljenih mjesta općine Ljubuški 2011. večeras je na rasporedu četvrtfinale.
Raspored za večeras /poluzavršnica Lige Mladih/: Ljubuški - Veljaci (20.30 sati), /četvrtzavršnica MNL/: Cerno/Crnopod/Miletina - Teskera (21), Radišići - Grljevići (22).

Dnevni list