Zdravko Mamić: Ovo je najčišća pobjeda u derbijima ikada

Nakon utakmice priznao je zasluženu pobjedu Hajduka, a o pristupu svojih igrača nije imao lijepe riječi.- Ovo je do sada apsolutno najčišća i najzasluženija pobjeda kojoj sam ja ikada prisustvovao u derbiju. Čestitam Hajduku. Moje stanje je stanje rezignacije, a to je najgore, kada nisi tužan jer nemaš zbog čega biti tužan, pobijedio je bolji i onaj koji je to više želio. Pobijedili su oni koji vole Hajduka, a moji igrači su pokazali kako se bojkotira svoj klub. Toliko nepoštenja, bahatosti i oholosti nisam odavno vidio. Nemojte misliti da sam razočaran jer nikada mirnije nisam primio poraz Dinama iz razloga što je Hajduk stvarno zasluženo pobijedio, a osim toga pobijedio je sport i poštenje - zapoečeo je Mamić, pa je nastavio o plaćama i premijama svojih igrača.

- Mi smo u jednom lošem nizu, izgubili smo Ligu prvaka, prihod od 15 milijuna eura, nismo realizirali transfer Halilovića iako je klub već potpisao ugovor, evo vidite sad i način na koji smo izgubili ovdje pokazuje da imamo velikih problema s poštenjem prema klubu. Ja sam prije dva dana mojim igračima isplatio točno 1,7 milijuna eura novca, htio sam im pokazati prije ove utakmice i utakmice s Črnomorecom da je klub stabilan i da želimo zadržati ritam plaćanja. Znači, ja uvijek imam nekog džokera u rukavu, ali sada ne znam za što bih se uhvatio, ne mogu vjerovati da mi se ovo događa. Ovo je strašno. Kada bih vam još rekao što sam im obećao za proljeće u Europi vi bi svi skupa povraćali. Ali ne želim zabavljati javnost - zaustavio se izvršni predsjednik Dinama.

Za kraj je prokomentirao i moguću prodaju Hajduka koju splitski gradonačelnik Ivo Baldasar posljednjih dana tako često spominje. - To je isključivo pitanje Hajduka, ali sviđa mi se ono što govori gradonačelnik Baldasar. Kritizirao sam ga kada je postao gradonačelnik i rekao da će svaku odluku stavljati na referendum, onda sam rekao da je on gradonačelnik koji stalno traži nekakvu potvrdu. On je izabran da donosi odluke i sada se ponaša kao pravi lider. Ja razumijem emociju navijača Hajduka, ali vi morate živjeti, Hajduk mora osigurati svježa sredstva. Pa pogledajte kako teren izgleda i kako se ova ljepotica pretvara u nešto ružno. Ovi navijači koji su kolosalni zaslužuju više - okrenuo se na kraju Mamić svojoj uobičajenoj retorici.

dalmacijanews.com