Zdravko Mamić: Maksimir je rupa bez dna!

Dinamo, Zdravko Mamić, GNK Dinamo, Liga prvaka, Dinamo, Dinamo, Dinamo, Vahid Halilhodžić, UEFA, dinamo zagreb, financijski problemi

Stadion u Maksimiru je briga Grada Zagreba i mora se pronaći način da se završi - jasno je rekla Morana Paliković Gruden, zastupnica u Skupštini Grada Zagreba. Međutim, sudeći prema zaključcima emisije “Otvoreno” HRT-a, ne postoje izgledi da se Maksimir završi prema receptu Milana Bandića, odnosno u tri faze od kojih je prva gradnja stadiona na Kajzerici.

Ali na Kajzerici sutra mogu početi radovi. Sve dozvole su ovdje i nema razloga da se ne počne - replicirao je Zdravko Mamić, ponovivši kako nema izgleda da Dinamo iduće prvenstvo počne na stadionu u Maksimiru.

- Tražimo optimalno rješenje. Možda u Velikoj, možda negdje drugdje, ali u Maksimiru ne možemo igrati pod ovakvim uvjetima.

Podršku Mamićevoj inicijativi dao je Stanko Poklepović (Stadion u metropoli ne smije tako izgledati), ali i Zorislav Srebrić (Reprezentacija neće moći igrati u Zagrebu). Donekle i Ladislav Prežigalo, pročelnik za gospodarstvo koji je ponovio sve prednosti javno-privatnog partnerstva za koji se zalaže Milan Bandić

Ipak, Skupština je očito neumoljiva u namjeri da “minira” Kajzericu koja bi trebala koštati 49 milijuna eura. Razlog je taj što Skupština ne raspolaže svim relevantnim podacima potrebnima da se donese odluka, pa niti troškovnika.

- Tko će to platiti? Pa neka Grad digne kredit - otkrio je jedan od načina Mamić, koji je donekle kivan na to što Zagreb i država daju 96 milijuna kuna za HNK, dok se primjerice za Arenu Zagreb izdvaja gotovo upola manje.

- Nisam gasitelj kulture, ali zar ne mislite da grad s četiri prvoligaša zaslužuje stadion? - zapitao je Mamić okupljene, otkrivši kako Dinamo od Grada godišnje dobije 27 milijuna kuna.

- Od toga je devet milijuna namijenjeno za održavanje stadiona. I vjerujte, nikada nismo niti lipu od tih sredstava potrošili na nešto drugo. Ali, to je rupa bez dna.

jutarnji list