Zdravko Mamić iznenadio nogometnu Hrvatsku: 'Moram se zaštititi, zato moram otići'

nogomet, Zdravko Mamić, Gospa Međugorje, Zdravko Mamić, Gabela, Zdravko Mamić, Vahid Halilhodžić, Dinamo, Vahid Halilhodžić, Zdravko Mamić, Dinamo, Zdravko Mamić, Zdravko Mamić, HNK Hajduk, Zdravko Mamić, NK Osijek, borna barišić, josip mišić, Zdravko Mamić, Dinamo, ljuti dolac, Zdravko Mamić, Široki Brijeg, Zdravko Mamić, priznanje, Zdravko Mamić
koji je dobio od strane Osječana. To je objasnio riječima: 'Moram se zaštititi, zato moram otići iz toga. Osijeku želim da nađe 100 milijuna eura bez mene'.

Izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić je odlučio pomoći Osijeku da se izvuće iz financijske krize, na način da kupi njihova dva vrijedna igrača Josipa Mišića (20) i lijevog bočnog Borne Barišića. Ali, sad nema ništa od toga. Neformalni gazda hrvatskog nogometa je Sportskima kazao kako je odustao od tog posla. Pričao je i kako je često pomagao klubovima i pojedincima, ali je zauzvrat, doduše ne uvijek, dobivao nož u leđa i - bezobrazluk.

"Dinamo izlazi iz već dogovorenog posla s Osijekom!", kazao je Mamić.

Mamić tvrdi da je u prvom redu želio pomoći Osječanima, iako nekako mislimo kako je tu bila i želja za eventualnom kasnijom zaradom (u slučaju da igrači pokažu svoju kvalitetu u zagrebačkom izlogu) i povećavanjem vlastitog rostera momčadi iz Maksimira, naravno.

"Moram se zaštititi, zato moram otići iz toga. Osijeku želim da nađe 100 milijuna eura bez mene. Htio sam pomoći, jer Osječani su moji sportski prijatelji, ali kad bih išao u taj posao, to bi bio čisti mazohizam prema samome sebi", zaključio je Mamić.

Dinamovog šefa je vjerojatno povrijedila reakcija navijača Osjeka, koji su se žestoko usprotivili bilo kakvim odnosima kluba sa Mamićem. Kohorta je u priopćenju poslala poruku "okanite se Mamića" i tako uzburkala nemirne duhove šefa Dinama.

Sportski.net/Sportske novosti/S.M.