Zdravko Mamić: 'Da sam bio u klubu, to se ne bi dogodilo!'

Zdravko Mamić: 'Da sam bio u klubu, to se ne bi dogodilo!'
Riječ je o odlasku mladoga talenta Ajdina Hasića koji je napustio Dinamo u jako čudnim okolnostima te o smjeni Tomislava Svetine, bivšeg dopredsjednika kluba i člana Uprave.

SLUČAJ HASIĆ

Kako se dogodio "slučaj Hasić", kako je mladi talentirani mladić otišao iz Dinama?

- Da sam ja bio u klubu, to se ne bi dogodilo! To je krimen Dinama, ispao je naivan. Dali smo Hasiću u ruke raskid starog ugovora i prijedlog novog. Naime, da se potpiše novi, trebalo je raskinuti stari. Da bi oba stupila na snagu, morali su potpisati njegovi roditelji jer je riječ o maloljetniku. Netko je iz kluba to dao na potpis, a dječak, njegovi roditelji i njihovi savjetodavci to su iskoristili. No vrlo će se lako dokazati da se radi o klasičnoj prevari!
Cropix

Nije bio cilj raskinuti ugovor s Hasićem, nego potpisati ugovor s boljim uvjetima za Hasića, što će se, kaže Mamić, dokazati na sudu, ali nadodaje:

- Međutim, nešto je drugo u pitanju. Već je bilo problematičnih slučajeva za Dinamo, recimo slučaj Murić, u kojem sam ja bio i sudski progonjen iako sam samo štitio interes Dinama. Pravomoćno sam oslobođen, ali je Dinamo izgubio Murića. Međutim, u tom je slučaju, kao i u ovom s Hasićem, ulogu imao odvjetnik koji se zove Davor Radić. On je bio prisutan u USKOK-u kad je ispitivan Luka Modrić jedne nedjelje u 23 sata. Što je zakonski nedopušteno. Ne može svjedok davati iskaz uz prisustvo odvjetnika. Također, taj je isti Radić bio svjedok Tužiteljstva protiv Modrića za vrijeme istrage u Osijeku. Zato se sad vodi proces protiv njega u odvjetničkoj komori. Sad se pojavio i u slučaju Hasić. Recimo, on je meni u jednom telefonskom razgovoru prije par mjeseci rekao: "Zapamtit ćete vi Radića." Te riječi oslikavaju njegovo djelovanje. On radi za agente, kojima nije cilj razvoj mladih nogometaša, nego otimačina onoga što su drugi stvorili. Ipak, nisam zadovoljan i sretan i ne mogu obraniti neke postupke Dinama. Ali s ljudima poput Radića i onih koji stoje iza njega Dinamo mora naći pravni način za obračun. Ja bih ga našao...

SLUČAJ SVETINA

Zašto je iz kluba morao otići Tomislav Svetina? Nitko se iz kluba nije službeno oglasio o tome.

- Nije došlo ni do kakvog sukoba koji bi bio povod njegovu odlasku. Došlo je do razmimoilaženja između planova i zahtjeva koje je postavio klub i onoga što je on radio, tako je došlo do sporazumnog raskida. Bio je onaj "slučaj OI"', pa priča oko Statuta, bilo je pravnih propusta... Zato je rukovodstvo kluba smatralo da mora reagirati i da se to više neće tolerirati - kaže Mamić.

Sportske Novosti