Zdravko Mamić: Biliću, neka te bude sram! Rasistu jedan!

Zdravko Mamić odlučio je nastaviti obračun sa Slavenom Bilićem na temu njegovog miljenika Sammira. Nakon pobjede nad Villarrealom, i fantastične Brazilčeve partije, sarkastično je izborniku poručio:

- Ja mislim da se Sammir 'šika u bulju' i da treba odbiti njegovo pozivanje u reprezentaciju. On je tako loš igrač i karakter da bi oskrnavio našu šahovnicu. Shvatili ste u kojem tonu govorim, jer koga god pohvalim, oni čine suprotno - kazao je Mamić, a u međuvremenu dobacio i kako je Sammir 'pe..r'.

Verbalnu paljbu, ovoga put s puno ozbiljnijim uvredama, nastavio je kroz intervju za subotnji broj Sportskih novosti. Tamo je izbornika nazvao - rasistom!

- Nesretno sam izjavio da je Sammir pe..r. Molim šansu da to ispravim. On jetst vrlo težak i kompliciran karakter s kojim se klub katkad ne može nostiti. Moj cinizam bio je namjeran da bi izazvao reakciju, potrebu da Sammira drugi brane. Naime, čim ja izustim 'dobar dan'. svi grakknu 'laku noć' samo da oponiraju - rekao je šef Dinama, a onda bez ustručavanja nastavio:

- Na djelu je potpuna blamaža. Treba biti sram Bilića i stožer te kompletan HNS. Neka se svi neka srame što su dopustili slučaj Sammir. Umjesto da se naguramo u red i poklonimo iznimnom sportašu i čovjeku kojemu je hrvatska država dala državljanstvo, izbornik i njegovi suradnici su predvodnici rasizma .

Da ne bi bilo zabune, još jednom je ponovio:

- Da, Biliću dobro si me čuo, neka te bude stid, rasistu jedan! Zar baš želiš reprezentaciju još jednom upropastiti. Tko ti je to dopustio?

izvor: vecernji.hr