Zdravko Mamić: Ako me osude, sam sebi ću presuditi

Zdravko Mamić, zdravko mamić dinamo, Zdravko Mamić, Zdravko Mamić, zatvor, Zdravko Mamić, presuda

Prenosimo detalje sa presice: 

"Nećete me vidjeti u hrvatskom zatvoru! Napustio bih Hrvatsku u četvrtoj sekundi, ali volim svoj život. Ja ću sam sebi presuditi, nisam zaslužio biti u zatvoru. Ako me osude, sam sebi ću presuditi"

"Došao sam u klub nakon suđenja i zatekao grobnu atmosferu. Pitao sam što se događa, informirali su me da je Dinamo prvi put u 15 godina blokiran. Blokirala ga je presuda u slučaju koji je pokrenuo Dražen Ladić zbog iznosa od sedam milijuna kuna. Došao je dan kada je Ladić dobio pravomoćnu presudu i blokirao račun Dinama. Nadam se da ćemo danas podmiriti ovu obvezu i normalno poslovati dalje. To mi je bio okidač da se obratim navijačima i građanima."

"Fućkaš Mamića, kome je on važan? Nije problem u Mamiću, problem je u nama samima. Pred vlastitim očima uništavamo hrvatske svetinje. Pa reprezentacija je od 13 velikih natjecanja bila na njih 11..."

"Je li normalno da hrvatska reprezentacija dvije godine nije igrala u svojoj zemlji pred navijačima. Je li to Mamić napravio ili ste vi napravili?"

"Ja sam stvorio stroj koji se zove hrvatska reprezentacija. Saberimo se. Nije normalno da svi igrači žele pobjeći iz Dinama i prelijepog Zagreba, a zarađuju 300 tisuća eura. Žele pobjeći jer je šizofrena situacija, jer ne slave njihove golove i trofeje. Danas se svi vesele porazima Dinama i hrvatske repreezentacije. Pomozite da okrenemo trendove. Svi bježe iz Dinama, samo ja luđak ne dam da to potone. Jamčim vam životom svojih kćeri da Dinamo danas nije nikome dužan. Ako zbrojimo rashode i prihode, nismo dužni. Ali na ljeto ćemo biti dužni 30 milijuna eura, pod uvjetom da ništa ne prodamo i ne budemo igrali u Europi. To je naša realnost."

"Da Hajduk nije dao Vlašićima postotak od transfera, Nikola bi otišao. Čestitam im. Zašto je to normalno, a kada to Mamić napravi - to nije normalno? Zašto je prodaja Vlašića normalan potez, a moji postupci nisu? To je ista stvar. Vi prikazujete da je vječna borba Hajduka za naslov prvaka pozitivna, a sve Dinamove titule su negativne."...