Žderić: Iskoristiti Travnikove slabosti

Od dolaska Milomira Odovića na klupu Goška, tim iz Gabele reda samo trijumfe. Prvo je u prvenstvu savladan Rudar iz Prijedora, da bi u okviru Kupa BiH, golom mladog Filipa Žderića Gabeljani ostvarili minimalnu gostujuću pobjedu nad Vitezom te prolazak među šesnaest najboljih klubova u ovom takmičenju.

„Iskreno, kako je šef nedavno rekao, u Kupu nemamo neke velike ambicije, ali nigdje nećemo otići i podići bijelu zastavu prije početka meča. U Vitezu smo bili bolji i zasluženo prošli dalje. Ja sam bio specijalno sretan zbog prvog pogotka u dresu mog novog kluba," kaže Žderić.

Žderić je kod Odovića dobio sasvim novu ulogu u timu. Umjesto desnog bočnog zaigrao je u veznom redu uz desnu aut liniju, što se očigledno odmah pokazalo kao isplativo.

„Igram šta šef zatraži. Snašao sam se i na desnom boku, ali moja prirodna pozicija je desni vezni, što je mislim bilo vidljivo u Vitezu."

Sutra će Žderić i družina na megdan Travniku, na kažnjenu Pirotu, koja će biti sablasno prazna a na koju će sutra i kamere državne televizije, koje će meč između Travnika i Goška pratiti uživo.

„Travnik je kažnjen, neće imati pomoć navijača i tu vidim našu šansu. Vjerujem da možemo neporaženi napustiti ovaj grad i tako nastaviti niz bez poraza, koji traje već nekoliko utakmica," kazao je Žderić.

SCsport.ba