Zbog marša navijača pojačano osiguranje u Liverpoolu

Navijači peterostrukog europskog nogometnog prvaka ljuti su na vlasnike koji su klub bacili u ogromne dugove, a frustracije je pojačala i loša sezona u kojoj su “redsi” trenutno na četiri poraza u nizu. 

Prosvjed navijača održat će se u nedjelju uoči utakmice 10. kola Premier lige u kojoj Liverpool na svome Anfieldu dočekuje aktualnog prvaka Manchester United. I lani je u rujnu, također uoči utakmice protiv Uniteda, održan sličan prosvjed kojem se odazvalo oko 4000 navijača.

"Ljudi su iznimno ljuti i žele pokazati svoje osjećaje. Hicks i Gillett nisu dobrodošli u klubu", poručio je glasnogovornik navijačke udruge Spirit of Shankly (SOS) James McKenna.

Zbog navijačkog marša bit će pojačano i osiguranje oko stadiona, a McKenna se nada kako će ponovno na ulice izaći nekoliko tisuća ljudi.

Nedavno je objavljeno kako je Gillett u završnoj fazi pregovora oko prodaje svoga udjela u klubu. Gillett bi ga, uz Hicksov blagoslov, prodao saudijskoj kompaniji F6, čiji je vlasnik princ Faisal bin Fahad bin Abdullah al-Saud.

totalsport